eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  El govern espanyol rectifica i reconeix la prestació d’atur per als artistes

  La modificació permet congelar el cobrament de la prestació per treballar i reactivar-la després

  El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dimecres una modificació del reial decret de suport al sector cultural per reconèixer la prestació d’atur als artistes. Concretament, reconeix que no cal estar donat d’alta ni alta assimilada en períodes d’inactivitat, elimina el requisit de trobar-se en el període d’inactivitat voluntària i deixa de ser necessari presentar un comprovant de cancel·lació. També recull que es pot suspendre el cobrament de la prestació per treballar per compte propi o aliè i reactivar-lo posteriorment. Les peticions pendents es resoldran d’acord amb els canvis i les denegades podran tornar-se a sol·licitar. La decisió respon a la reiterada petició que han fet diverses entitats i grups parlamentaris.

  Amb tot, encara queden fora determinats professionals del sector, com els tècnics d’espectacles.

  Publicitat

  Un dels sectors que més havia reivindicat aquesta mesura són els músics, que agraeixen ara la rectificació de l’executiu espanyol davant les “traves formals i interpretació de la norma”. Alhora, avancen que continuaran reclamant incloure a la prestació la resta de professionals culturals.

  Seguim gràcies a tu!

  D'ençà el 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció participa en sortejos exclusius des de només 3€. Participa i ajuda'ns a continuar endavant.

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca