El govern espanyol rectifica i reconeix la prestació d’atur per als artistes

La modificació permet congelar el cobrament de la prestació per treballar i reactivar-la després

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dimecres una modificació del reial decret de suport al sector cultural per reconèixer la prestació d’atur als artistes. Concretament, reconeix que no cal estar donat d’alta ni alta assimilada en períodes d’inactivitat, elimina el requisit de trobar-se en el període d’inactivitat voluntària i deixa de ser necessari presentar un comprovant de cancel·lació. També recull que es pot suspendre el cobrament de la prestació per treballar per compte propi o aliè i reactivar-lo posteriorment. Les peticions pendents es resoldran d’acord amb els canvis i les denegades podran tornar-se a sol·licitar. La decisió respon a la reiterada petició que han fet diverses entitats i grups parlamentaris.

Publicitat

Amb tot, encara queden fora determinats professionals del sector, com els tècnics d’espectacles.

Un dels sectors que més havia reivindicat aquesta mesura són els músics, que agraeixen ara la rectificació de l’executiu espanyol davant les “traves formals i interpretació de la norma”. Alhora, avancen que continuaran reclamant incloure a la prestació la resta de professionals culturals.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes