Podemos descobreix la “guerra jurídica” de l’Estat

"Sembla que l''informe' sobre el 8-M és un pastitx de notícies falses d'aquestes que repeteixen els de Vox com cacatues, manipulacions de comunicacions oficials. Així s'entén millor això de Pérez de los Cobos"

Publicitat

El portaveu d’Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, ha denunciat aquest dimarts que l’informe de la Guàrdia Civil sobre la manifestació del 8-M que ha encarregat la jutgessa Carmen Rodríguez-Medel, és “un pastitx de notícies falses”, i ha posat sobre la taula el terme ‘lawfare’.

En el mateix sentit, el secretari general de Podem a Galícia i candidat a la Xunta, Antón Gómez-Reino, també ha fet referència al terme i l’ha definit com “la utilització de la llei i procediments jurídics com si fossin armes per mirar de derrocar un govern legítim”.

Així ho han assegurat en diversos missatges a Twitter, l’endemà que saltés la polèmica per la destitució del coronel Diego Pérez de los Cobos; i poc després de la renúncia del director adjunt operatiu (DAO) de la Guàrdia Civil, el general Laurentino Ceña.

Sectors de l’institut armat relacionen el cessament amb els informes judicialitzats i declarats secrets sobre la manifestació feminista del 8-M i la gestió del responsable del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, davant la pandèmia de coronavirus.

Publicitat

“Falsedat”

“Sembla que l”informe’ sobre el 8-M és un pastitx de notícies falses d’aquestes que repeteixen els de Vox com cacatues, manipulacions de comunicacions oficials. Així s’entén millor això de Pérez de los Cobos”, ha dit Echenique, que també ha publicat el terme ‘lawfare’, al qual ha fet al·lusió Gómez-Reino.

Així mateix, el cofundador de Podem, Juan Carlos Monedero, ha criticat que “l’informe de la Guàrdia Civil sobre el 8-M és un disbarat”. “Així s’entén millor això de Marlaska i Pérez de los Cobos. Ni mitja lliçó de la dreta, el ministre d’Interior de la qual afirmava ‘això la Fiscalia t’ho afina'”, ha afegit.

De la seva banda, el president del grup parlamentari d’Unides Podem-En Comú-Galícia en comú, Jaume Asens, ha carregat contra Pérez de los Cobos i ha assegurat que el més preocupant és que “algú amb el seu currículum dirigís la Guàrdia Civil i no fos destituït després de la infame actuació de l’1-O”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes