Creix un 17,4% les exportacions catalanes de productes industrials d’alta tecnologia

Publicitat

La tecnologia a Catalunya han tancat el primer trimestre amb un augment interanual del 17,4%, segons les dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Malgrat que el conjunt de les exportacions industrial van caure un 3,7%, les vendes d’aquest tipus de productes d’alta tecnologia van créixer, degut al fort increment de productes farmacèutics (28,2%), que suposen el 80% de les vendes a l’estranger. El grup de productes informàtics, electrònics i òptics han reduït les exportacions un 11,4%, igual que la resta de productes (-37,2%). Per àrees geogràfiques les vendes d’alta tecnologia han crescut un 22,2% a la Unió Europea i un 13% a la resta del món.

Pel que fa a les vendes a l’exterior dels productes de nivell tecnològic baix també han crescut un 4,1% interanual. En canvi, cauen les exportacions de nivell mitjà alt (-11,5%) i les de nivell mitjà baix (-7,4%).

Les vendes de productes industrials de nivell mitjà alt han assolit un valor de 7.331,9 milions d’euros al primer trimestre del 2020, xifra que representa una disminució de l’11,5% interanual, i segueix la tendència negativa iniciada a finals del 2018.

Aquesta dada s’explica pel descens de les vendes de tots els grups de productes: Materials i equips elèctrics, maquinària i vehicles (-13,1%), Productes químics (-8,2%) i altres productes (-18,1%). Per àrees geogràfiques, les vendes a la Unió Europea han disminuït un 14,2%, i les destinades a la resta del món un 5,0%.

Publicitat

Les vendes a l’exterior de productes de nivell mitjà baix, amb un valor de 2.350,6 milions d’euros, han disminuït un 7,4%. Aquesta dada s’explica per la disminució de les vendes de tots els grups de productes: cautxú i matèries plàstiques, productes minerals no metàl·lics i metal·lúrgia (-6,7%), productes metàl·lics (-0,5%) i altres productes d’aquest nivell (-15%).

La intensitat de la disminució de les vendes per àrees geogràfiques ha estat similar a les destinades a la Unió Europea (-7,2%) i les destinades a la resta del món (-8%).

Les exportacions de productes de nivell tecnològic baix, amb un valor de 4.625,0 milions d’euros, han augmentat un 4,1% en relació amb el mateix trimestre de l’any anterior. Per àrees geogràfiques, l’augment fora de la Unió Europea ha estat del 9,8%, mentre que el de les vendes dins de la Unió Europea ha estat mes moderat, de l’1%.

Les importacions de productes d’alt contingut tecnològic disminueixen un 5,9% interanual. Al primer trimestre del 2020, tots els nivells tecnològics han disminuït les compres a l’estranger.

Destaca la disminució de les compres d’alt contingut tecnològic (-5,9%), ja que no passava des de feia 4 anys. Les compres de nivell mitjà alt han disminuït un 8,3%, el mitjà baix un 17,7% i el baix un 4,4%. Per àrees geogràfiques, la disminució ha estat generalitzada, excepte per a les compres de nivell tecnològic baix a la UE, que han augmentat un 1,1%.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca