Creix un 17,4% les exportacions catalanes de productes industrials d’alta tecnologia

La tecnologia a Catalunya han tancat el primer trimestre amb un augment interanual del 17,4%, segons les dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Malgrat que el conjunt de les exportacions industrial van caure un 3,7%, les vendes d’aquest tipus de productes d’alta tecnologia van créixer, degut al fort increment de productes farmacèutics (28,2%), que suposen el 80% de les vendes a l’estranger. El grup de productes informàtics, electrònics i òptics han reduït les exportacions un 11,4%, igual que la resta de productes (-37,2%). Per àrees geogràfiques les vendes d’alta tecnologia han crescut un 22,2% a la Unió Europea i un 13% a la resta del món.

Publicitat

Pel que fa a les vendes a l’exterior dels productes de nivell tecnològic baix també han crescut un 4,1% interanual. En canvi, cauen les exportacions de nivell mitjà alt (-11,5%) i les de nivell mitjà baix (-7,4%).

Les vendes de productes industrials de nivell mitjà alt han assolit un valor de 7.331,9 milions d’euros al primer trimestre del 2020, xifra que representa una disminució de l’11,5% interanual, i segueix la tendència negativa iniciada a finals del 2018.

Aquesta dada s’explica pel descens de les vendes de tots els grups de productes: Materials i equips elèctrics, maquinària i vehicles (-13,1%), Productes químics (-8,2%) i altres productes (-18,1%). Per àrees geogràfiques, les vendes a la Unió Europea han disminuït un 14,2%, i les destinades a la resta del món un 5,0%.

Les vendes a l’exterior de productes de nivell mitjà baix, amb un valor de 2.350,6 milions d’euros, han disminuït un 7,4%. Aquesta dada s’explica per la disminució de les vendes de tots els grups de productes: cautxú i matèries plàstiques, productes minerals no metàl·lics i metal·lúrgia (-6,7%), productes metàl·lics (-0,5%) i altres productes d’aquest nivell (-15%).

La intensitat de la disminució de les vendes per àrees geogràfiques ha estat similar a les destinades a la Unió Europea (-7,2%) i les destinades a la resta del món (-8%).

Les exportacions de productes de nivell tecnològic baix, amb un valor de 4.625,0 milions d’euros, han augmentat un 4,1% en relació amb el mateix trimestre de l’any anterior. Per àrees geogràfiques, l’augment fora de la Unió Europea ha estat del 9,8%, mentre que el de les vendes dins de la Unió Europea ha estat mes moderat, de l’1%.

Les importacions de productes d’alt contingut tecnològic disminueixen un 5,9% interanual. Al primer trimestre del 2020, tots els nivells tecnològics han disminuït les compres a l’estranger.

Destaca la disminució de les compres d’alt contingut tecnològic (-5,9%), ja que no passava des de feia 4 anys. Les compres de nivell mitjà alt han disminuït un 8,3%, el mitjà baix un 17,7% i el baix un 4,4%. Per àrees geogràfiques, la disminució ha estat generalitzada, excepte per a les compres de nivell tecnològic baix a la UE, que han augmentat un 1,1%.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca