Cuixart crida a la mobilització

Acusa el Gobierno de "receptar autoritarisme"

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha enviat una carta aquest dissabte als socis de l’entitat en la qual els insta a mobilitzar-se als carrers, i ha acusat el Govern central d’aprofitar-se de la pandèmia “per receptar més autoritarisme i laminar drets civils i polítics”.

Publicitat

“Vivim en un Estat que ha renunciat a defensar els interessos dels més desfavorits, que recepta més centralització mentre és incapaç d’atendre necessitats bàsiques”, ha expressat Cuixart en una carta on ha assegurat que és necessari tornar-se a mobilitzar pels drets humans, socials i nacionals.

Ha precisat que la mobilització ha de ser amb la “responsabilitat civil i sanitària” que el moment reclama, i ha explicat que a la presó –ell està a la presó de Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada, Barcelona)– també són dies complicats.

“Aquests dies són molt durs per a molts dels companys presos socials que no poden exercir el dret de l’article 100.2 (del Règim Penitenciari) per sortir a treballar o fer voluntariat. No hi ha vis a vis ni comunicacions orals, i de nou, el sistema s’acarnissa amb els més desfavorits”, destaca.

Amb tot, ha demanat no acceptar les desigualtats i ha agregat: “La lluita per la República catalana solament té sentit si, per sobre de tot, hi ha les persones. I ara, més que mai, les prioritats són recuperar drets i confinar desigualtats”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes