Divendres 29 Maig, 2020

Bargalló descarta les mascaretes a infantil i aules amb separacions marcades a terra com a França

"Al juny, la presència de l'alumnat als centres educatius serà voluntari", ha reiterat el conseller d'Educació

Més llegits

La CUP insta a nacionalitzar Nissan per salvar els llocs de treball

El diputat de la CUP al Parlament Vidal Aragonès ha reclamat al Govern que mantingui els llocs de treball...

La peripècia de Cs per relacionar el tancament de Nissan amb l’independentisme

La portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, ha lamentat el tancament de la planta de Nissan a Barcelona...

Rull i Turull asseguren que estan presos per informes manipulats

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat aquest dimecres que tota Espanya està construït sobre la base...

Desobeir per a rescatar les persones

Dubto, tot i que tampoc m'estranyaria, que encara quedi algú dins l'independentisme que s'hagi sorprès pel caràcter amb el...

El PP situa els fets d’octubre de ser un dels motius del tancament de Nissan

El president del PPC, Alejandro Fernández, ha culpat del tancament de la planta de Nissan a Barcelona al "discurs...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha descartat les mascaretes a les classes d’infantil i també aules amb separacions entre alumnes marcades a terra com a França. “Els alumnes d’educació infantil aniran sense mascareta. I els d’educació primària, si respecten les distàncies, tampoc la necessitaran”, ha assenyalat aquest dissabte Bargalló als micròfons de Catalunya Ràdio. El conseller d’Educació ha defensat un cop més el retorn aquests 15 dies de juny d’una part de l’alumnat i ha assegurat que les escoles tenen els recursos i els espais suficients per permetre-ho. “Al juny, la presència de l’alumnat als centres serà voluntari. A banda, les classes no es massificaran perquè molts alumnes decidiran no venir”, ha afirmat Bargalló.

El conseller d’Educació ha insistit que per aquest juny també hi ha els professors suficients a les escoles per atendre l’alumnat. “Això sí, de cara al curs que ve haurem de buscar espais supletoris i més professorat”, ha reconegut Bargalló. “Pel que fa al setembre s’està analitzant tot plegat”, ha puntualitzat el conseller d’Educació. “És evident que la prioritat serà tirar de la borsa d’interins, la tenim i està a disposició”, ha explicat Bargalló, que ha avisat però que en algunes especialitats concretes hi ha falta de professorat. “En tot cas, els escollits seran persones titulades i amb la màxima experiència possible”, ha volgut deixar clar el titular d’Educació.

“La unanimitat era impossible”

En paral·lel, Bargalló tampoc veu viable avançar l’inici del curs escolar i situar-lo abans del 14 de setembre. “És bo que se segueixi el calendari previst i sigui el 14. El començament haurà de ser a ple rendiment i haurem de treballar amb molta cautela”, ha reflexionat en veu alta el conseller d’Educació, que també ha evitat pensar en un possible relaxament de les condicions sanitàries a les aules d’aquí a uns mesos. “Cometríem un error si ens penséssim que les ràtios d’alumnat que hi haurà al setembre seran menys estrictes que les d’ara”, ha avisat Bargalló, que s’ha volgut defensar també de les crítiques dels sindicats, que fins i tot demanen la seva dimissió com la USTEC.

“Hem parlat amb tota la comunitat educativa i l’entorn social de les escoles per elaborar aquest pla”, ha recordat Bargalló. “Però ara la unanimitat era impossible”, ha etzibat el conseller d’Educació. “S’ha hagut de prendre una decisió per aquest juny i, de cara al setembre, sembla que el consens serà més fàcil”, ha conclòs Bargalló.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Xoc Generalitat-Moncloa per qui gestiona l’ingrés mínim vital

La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies ha reclamat al Govern central la transferència de la gestió de l'ingrés mínim vital com han...

La fiscalia contra Forn: recorre l’aplicació de l’article 100.2

La fiscalia ha recorregut a l'Audiència de Barcelona l'aplicació de l'article 100.2 a l'exconseller Joaquim Forn, en la línia del que està fent amb...

Un terç dels casos de discriminació a Barcelona són per racisme, i una quarta part, per LGTBI-fòbia

Un terç dels casos de discriminació a Barcelona (33%) són per racisme, i una quarta part (25%), per LGTBI-fòbia, sent també aquestes últimes les...

Rull “tornaria a defensar” la declaració d’independència de 2017

El conseller legítim de la Generalitat Josep Rull ha considerat que la legislatura no està políticament esgotada donada la crisi sanitària actual que, al...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca