El sindicat d’infermeres denuncia que obliguin a fer les vacances entre juny i setembre

Protesten per la "rigidesa i limitacions"

Publicitat

El sindicat Infermeres de Catalunya ha enviat aquest divendres un comunicat als treballadors recordant-los el seu dret al descans i censurant la “rigidesa i limitacions” imposades per l’administració respecte a les seves vacances, malgrat l’esforç demostrat pels professionals durant l’epidèmia del coronavirus.

L’organització ha assegurat que entitats públiques de salut estan obligant els professionals a gaudir de les seves vacances abans de finals de setembre, “segurament per la por a un nou brot del Covid-19 a partir d’aquestes dates”.

Ha exigit a les entitats i administracions sanitàries “una reflexió profunda sobre quin tracte estan disposats a dispensar als professionals que han fet possible una gestió digna del desastre organitzatiu i de prevenció que ha suposat la crisi del Covid-19”.

Ha reconegut que limitar les vacances als mesos d’estiu s’ajusta a la normativa de règim intern de les infermeres i a alguns convenis col·lectius, però ha lamentat que els centres sanitaris estiguin perdent la flexibilitat que havien demostrat fins al moment en aquest aspecte.

Publicitat

“Fins avui, molts centres optaven per no aplicar de forma rígida aquesta normativa, permetent gaudir de les vacances fora d’aquests períodes, sempre que el servei quedés cobert i es garantís la continuïtat d’atenció a la ciutadania”, ha afirmat el sindicat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes