Divendres 29 Maig, 2020

El Consell de Ministres aprova la cinquena pròrroga de l’estat d’alarma sense descartar que sigui l’últim

El govern espanyol fa l’últim tràmit després que el Congrés ho avalés amb el suport de Cs i PNB i l’abstenció de Bildu

Més llegits

La CUP insta a nacionalitzar Nissan per salvar els llocs de treball

El diputat de la CUP al Parlament Vidal Aragonès ha reclamat al Govern que mantingui els llocs de treball...

La peripècia de Cs per relacionar el tancament de Nissan amb l’independentisme

La portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, ha lamentat el tancament de la planta de Nissan a Barcelona...

Rull i Turull asseguren que estan presos per informes manipulats

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat aquest dimecres que tota Espanya està construït sobre la base...

Desobeir per a rescatar les persones

Dubto, tot i que tampoc m'estranyaria, que encara quedi algú dins l'independentisme que s'hagi sorprès pel caràcter amb el...

El PP situa els fets d’octubre de ser un dels motius del tancament de Nissan

El president del PPC, Alejandro Fernández, ha culpat del tancament de la planta de Nissan a Barcelona al "discurs...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

El Consell de Ministres extraordinari d’aquest divendres ha aprovat la cinquena pròrroga de l’estat d’alarma, fins al 7 de juny. Així, el govern espanyol ha fet l’últim tràmit per allargar-lo 15 dies més després que el Congrés dels Diputats ho aprovés al ple de dimecres amb el suport de Cs i PNB i l’abstenció d’EH Bildu. La cambra baixa va aprovar continuar amb aquest mecanisme però l’executiu de Pedro Sánchez va aconseguir encara menys suports que fa dues setmanes i més vots en contra que mai. El PP va passar al ‘no’ i ERC, JxCat i la CUP van mantenir el vot en contra.

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha defensat que l’estat d’alarma “no és una opció política” o “capritxosa” sinó que és l’eina que està permetent “salvar vides”. “És imprescindible per seguir controlant l’evolució de la pandèmia”, ha dit Montero aquest divendres en roda de premsa després de la reunió del Consell de Ministres.

Montero ha afirmat que afirmat que la part més dura de la lluita contra el coronavirus ja ha passat però ha demanat “prudència”. “No podem perdre respecte al virus”, ha dit. Montero ha assegurat que la “responsabilitat” de preservar la salut de la ciutadania no és “exclusiva” del govern espanyol i ha demanat a les forces polítiques que estiguin a “l’altura” de les circumstàncies.

Inicialment, el govern espanyol va plantejar que aquesta cinquena pròrroga fos d’un mes, per arribar al final del procés de desescalada, però l’acord amb Cs ho va rebaixar a 15 dies, tal com s’havia fet fins ara. Paral·lelament, l’acord per l’abstenció d’EH Bildu amb el compromís de derogar la reforma laboral ha provocat una crisi al govern espanyol.

El govern espanyol no descarta una nova pròrroga de l’estat d’alarma: “La salut està per sobre de tot”

El govern espanyol no descarta demanar una nova pròrroga de l’estat d’alarma al Congrés un cop acabi el termini de la última aprovada de fins al 7 de juny. La ministra portaveu, María Jesús Montero, ha dit que per a l’executiu la salut “està per sobre de tot” i que si el govern considera que “l’instrument que cal per preservar la salut és la disminució de la mobilitat”, no renunciarà “a la seva responsabilitat”. Malgrat això, Montero ha dit que el govern s’han sentit “sol” perquè “sembla que la salut és només una competència de l’executiu quan és una tasca col•lectiva”. En aquest sentit, ha acusat al PP de “dimitit de la seva responsabilitat” i ha dit que ha jugat amb “dues trampes”.

Per una banda, ha dit, proposant que l’executiu utilitzi una eina que no ha de ratificar el Congrés. “Deixant en mans del govern un dret fonamental”, ha dit Montero, tot afegint que consideren que tampoc garantiria el que permet l’estat d’alarma. Per l’altra, dient que no hi ha “llibertat”. “Està intentant tombar el govern i aprofitar la situació per interposar l’interès electoral a la salut”, ha afegit.

Segons Montero, aquesta situació ha propiciat que altres forces s’hagin incorporat a les negociacions i posin sobre la taula altres temes no vinculats a la urgència sanitària.

Amb tot, Montero ha insistit que el govern espanyol no descarta cap opció i ha dit que seguiran “el dictat que les autoritats sanitàries marquin”. “Per nosaltres la salut està per sobre de tot i no tirarem per terra el sacrifici fet”, ha afegit.
Text

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Xoc Generalitat-Moncloa per qui gestiona l’ingrés mínim vital

La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies ha reclamat al Govern central la transferència de la gestió de l'ingrés mínim vital com han...

La fiscalia contra Forn: recorre l’aplicació de l’article 100.2

La fiscalia ha recorregut a l'Audiència de Barcelona l'aplicació de l'article 100.2 a l'exconseller Joaquim Forn, en la línia del que està fent amb...

Un terç dels casos de discriminació a Barcelona són per racisme, i una quarta part, per LGTBI-fòbia

Un terç dels casos de discriminació a Barcelona (33%) són per racisme, i una quarta part (25%), per LGTBI-fòbia, sent també aquestes últimes les...

Rull “tornaria a defensar” la declaració d’independència de 2017

El conseller legítim de la Generalitat Josep Rull ha considerat que la legislatura no està políticament esgotada donada la crisi sanitària actual que, al...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca