L’11% dels espanyols no pot pagar el lloguer o la hipoteca per l’impacte de la pandèmia

Segons Eurofound, l'impacte en la possibilitat de pagar ha estat superior entre els autònoms

Publicitat

La crisi derivada de la pandèmia del nou coronavirus ha provocat que l’11% dels espanyols es vegi incapaç de pagar el lloguer o la hipoteca, segons una enquesta que ha elaborat la Fundació Europa per a la Millora de les Condicions de Vida i de Treball (Eurofound).

D’acord amb els resultats del qüestionari de l’agència, l’impacte en la possibilitat de pagar ha estat superior entre els autònoms, el 18% dels quals no pot afrontar el rebut del lloguer o la hipoteca d’aquest mes, i entre els desocupats, que ascendeixen al 23%.

L’enquesta es va fer a 85.000 ciutadans de la Unió Europea, 3.064 dels quals residien a Espanya, i també revela que el 7% dels espanyols creu que haurà d’abandonar el seu habitatge al llarg d’aquests propers mesos perquè ja no se’l pot permetre.

“La covid-19 ha tingut grans implicacions en la vida de les persones a tot Europa. A Espanya, podem veure que la gent està en una situació financera difícil, especialment els desocupats, autònoms o que tenen menys de 35 anys”, ha indicat el director d’Eurofound, Juan Menéndez-Valdés.

Publicitat

Així, un 45,6% considera que la seva situació financera és pitjor que la de fa tres mesos, cosa que situa Espanya més de set punts per sobre de la mitjana de la UE (38,2%), en novena posició per darrere de Bulgària (60%), Polònia (51,9%), Xipre (50%), Hongria (48,9%), Grècia (47,4%), Croàcia (46,8%), Romania (46,5%) i Itàlia (45,7%).

Pel que fa a les expectatives sobre la seva situació financera després d’aquests tres mesos, els ciutadans espanyols també se situen entre els més pessimistes de la UE. Així, el 48,3% dels enquestats creu que estarà pitjor, repecte al 38,3% del conjunt de la UE. Per davant se situen Bulgària (61,7%), Grècia (57%), Polònia (54,7%), Hongria (50,5%), Croàcia (50,3%) i Eslovènia (49,2%).

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca