Trump carrega contra els “sonats” que “culpen a tothom menys la Xina” de la pandèmia

"Si us plau, expliqueu a aquests babaus que ha estat la 'incompetència de la Xina' i no pas cap altra cosa el que ha provocat aquestes morts massives mundials"

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha criticat que hi hagi “sonat” que vulguin “culpar a tothom menys la Xina” de les víctimes que ha provocat al món la pandèmia de coronavirus, de la qual el mandatari nord-americà ha responsabilitzat directament Pequín per la seva “incompetència”.

“Algun sonat a la Xina acaba de fer una declaració que culpa tothom menys aquell país del virus que ja ha matat centenars de milers de persones”, ha dit Trump a Twitter. Només als Estats Units la xifra de contagis s’acosta als 1,5 milions, mentre que al món voreja els 5 milions.

“Si us plau, expliqueu a aquests babaus que ha estat la ‘incompetència de la Xina’ i no pas cap altra cosa el que ha provocat aquestes morts massives mundials”, ha afegit l’inquilí de la Casa Blanca.

Trump, que duu com una “insígnia d’honor” el fet de ser el país més afectat per la pandèmia, ha acusat diverses vegades Pequín d’ocultar informació sobre l’origen del virus, fins al punt de suggerir que no va ser accidental, i també ha carregat contra l’OMS per la seva suposada connivència amb el gegant asiàtic.

El portaveu del Ministeri d’Exteriors xinès, Zhao Lijian, va assegurar dimarts que Trump pretén “enganyar la població i desviar la culpa de la incompetència dels Estats Units” en aquesta crisi. “Ens oposem a la politització de tot allò que està relacionat amb la propagació de la covid-19”, va afirmar.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Nervis a Cs pel tercer grau dels presos polítics

El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha acusat aquest dijous el president de la Generalitat, Quim Torra, la consellera de Justícia, Esther...

El 70% dels usuaris de residències i el 56% de treballadors infectats de covid-19 són asimptomàtics

El 69,7% dels usuaris de residències i el 55,8% dels treballadors que s'han infectat de covid-19 són asimptomàtics, segons un estudi d'un equip multidisciplinari...

Torra sobre el tercer grau als presos: “Tercer grau? Llibertat!”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat aquest dijous que els presos polítics condemnats per l'1-O no haurien d'haver estat jutjats mai...

JxCat i ERC demanen al Parlament que exigeixi al Govern central que situï el dèficit en l’1%

JxCat i ERC han presentat una proposta de resolució conjunta al Parlament, que demana que la cambra catalana exigeixi al Govern central que revisi...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca