Trump carrega contra els “sonats” que “culpen a tothom menys la Xina” de la pandèmia

"Si us plau, expliqueu a aquests babaus que ha estat la 'incompetència de la Xina' i no pas cap altra cosa el que ha provocat aquestes morts massives mundials"

Publicitat

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha criticat que hi hagi “sonat” que vulguin “culpar a tothom menys la Xina” de les víctimes que ha provocat al món la pandèmia de coronavirus, de la qual el mandatari nord-americà ha responsabilitzat directament Pequín per la seva “incompetència”.

“Algun sonat a la Xina acaba de fer una declaració que culpa tothom menys aquell país del virus que ja ha matat centenars de milers de persones”, ha dit Trump a Twitter. Només als Estats Units la xifra de contagis s’acosta als 1,5 milions, mentre que al món voreja els 5 milions.

“Si us plau, expliqueu a aquests babaus que ha estat la ‘incompetència de la Xina’ i no pas cap altra cosa el que ha provocat aquestes morts massives mundials”, ha afegit l’inquilí de la Casa Blanca.

Trump, que duu com una “insígnia d’honor” el fet de ser el país més afectat per la pandèmia, ha acusat diverses vegades Pequín d’ocultar informació sobre l’origen del virus, fins al punt de suggerir que no va ser accidental, i també ha carregat contra l’OMS per la seva suposada connivència amb el gegant asiàtic.

Publicitat

El portaveu del Ministeri d’Exteriors xinès, Zhao Lijian, va assegurar dimarts que Trump pretén “enganyar la població i desviar la culpa de la incompetència dels Estats Units” en aquesta crisi. “Ens oposem a la politització de tot allò que està relacionat amb la propagació de la covid-19”, va afirmar.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca