L’ANC esbossa la renovació de la cúpula amb la incògnita de la continuïtat de Paluzie

Tant l'actual presidenta com l'exdiputat de la CUP Antonio Baños presenten candidatura pel Secretariat Nacional

Publicitat

El procés electoral de per renovar el Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) està prenent forma i en els propers dies la junta electoral proclamarà les candidatures provisionals que concorreran als comicis interns. Després que hagi finalitzat el termini perquè les assemblees de base avalin les candidatures, fonts properes a l’actual presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, han confirmat a l’ACN que ha presentat candidatura per format part del Secretariat Nacional però que estudia si es tornarà a presentar per liderar l’entitat. Altres fonts, també han confirmat que l’exdiputat de la CUP Antonio Baños es presentarà per formar part del Secretariat Nacional però que descarta assumir càrrecs a la direcció de l’ANC.

Segons han explicat fonts properes a Paluzie, l’actual presidenta estudia si es torna a presentar al capdavant de l’entitat en funció del Secretariat Nacional que surti de les eleccions internes. Si bé és cert que l’elecció del nou president o presidenta de l’ANC va a càrrec dels membres del Secretariat, Paluzie valoraria repetir en el càrrec sempre que se sentís “còmoda” i tingués prou suport entre aquests membres.

Altres fonts consultades per l’ACN han explicat que l’actual membre de la comissió Fem República i vicepresident del Centre Català de Negocis, David Fernández, també ha presentat candidatura i aspira a repetir un nou mandat guanyant pes polític. Les mateixes fonts han situat Fernàndez com una de les possibles persones a treballar al costat de Paluzie en cas que aquesta repetís a la presidència de l’ANC.

Renovació de la meitat del Secretariat

Publicitat

Al voltant d’una quarantena de membres del Secretariat Nacional actual es tornen a presentar a la reelecció, d’altres abandonaran les funcions per haver esgotat el temps que podien ocupar el càrrec o per decisió personal. A banda de Paluzie i Fernández qui també tornarà a presentar candidatura és Roger Heredia o Adrià Alsina. Segons fonts coneixedores, Alsina es presentaria als comicis amb un “perfil baix” sense intenció d’ocupar càrrecs sinó d’estar al servei del Secretariat Nacional.

Precisament Alsina tornarà a presentar-se després que el 2018 fos una de les cares visibles d’una de les diverses sensibilitats de l’ANC que competien per liderar l’entitat. Ara, però, s’hi presenta per col·laborar pel moment “complicat” per a la ciutadania. Fonts properes a Alsina han subratllat la voluntat del professor de periodisme i comunicació de mantenir “intacta” la concepció de l’1-O com un “triomf” pel país. També han destacat el tarannà d’Alsina de buscar fer “efectiva” la república catalana “el més aviat possible”.

Qui no ha presentat candidatura és la mà dreta de Paluzie i actual vicepresident Pep Cruanyes, Betona Comín o altres persones molt vinculades a l’entitat com ha estat David Minoves.

126 socis presenten candidatura

Segons va detallar l’ANC, 126 socis de l’entitat han presentat candidatura per concórrer a les eleccions que se celebraran entre el 10 i el 13 de juny. Prop de 45.000 socis d’un total de 49.530 estan cridats a votar en els comicis interns de l’òrgan de govern executiu de l’organització.

La major part de les candidatures que s’han presentat són pel bloc territorial que ha d’escollir 57 secretaris. Un cop les candidatures han recollit els avals, es preveu que la junta electoral proclami les candidatures admeses provisionalment aquest diumenge.

L’òrgan publicarà les candidatures admeses al web de l’ANC però la informació només serà accessible pels socis, d’acord amb les noves especificitats del reglament intern. Després d’un període d’al·legacions, el 29 de maig es publicaran les candidatures definitives.

Pel que fa al cens definitiu, estarà format per 44.981 socis, 400 persones més que a la darrera Assemblea General Ordinària. Per poder votar a les eleccions al secretariat nacional cal ser membre de ple dret de l’entitat correctament inscrit a data del 24 de desembre de 2019 i trobar-se al corrent de pagament de les quotes el 18 d’abril de 2020.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca