Brussel·les exigeix a Espanya que inverteixi més en el seu sistema sanitari “deficient”

"La pandèmia ha revelat problemes existents estructurals, alguns dels quals deriven d'algunes deficiències en inversions en infraestructures físiques i defectes en la contractació i les condicions laborals del personal sanitari"

La Comissió Europea ha recomanat a Espanya millorar la “capacitat i solidesa” del seu sistema sanitari després que la pandèmia hagi revelat “problemes estructurals” derivats en part per la falta d’inversions en infraestructures i “defectes” en la contractació i condicions laborals dels treballadors.

Així es desprèn de l’informe anual sobre recomanacions econòmiques per a Espanya que l’executiu comunitari ha publicat aquest dimecres i que, de la mateixa manera que passa a tots els estats membres, està molt marcat per l’emergència sanitària.

“La pandèmia ha revelat problemes existents estructurals, alguns dels quals deriven d’algunes deficiències en inversions en infraestructures físiques i defectes en la contractació i les condicions laborals del personal sanitari”, subratlla el text.

Brussel·les destaca que el sistema sanitari espanyol ha tingut “bons resultats malgrat el baix nivell d’inversions” en comparació amb la resta de socis. Així, la crisi sanitària del coronavirus ha suposat una “pressió sense precedents” que “ha revelat la seva vulnerabilitat”.

En aquest sentit, l’executiu comunitari destaca les “disparitats regionals” en relació amb la despesa, els recursos físics i el personal, de la mateixa manera que la coordinació entre els diferents àmbits de govern “no sempre és efectiva”.

En conseqüència, les “accions immediates” de les autoritats espanyoles s’han de centrar a “enfortir les capacitats” per millorar les infraestructures, les condicions laborals i la disponibilitat de productes “crítics” amb l’objectiu de “salvar vides”.

En concret, posen el focus en les persones amb discapacitat i els ancians que viuen en residències, dos grups “especialment exposats” durant la pandèmia, i destaquen que s’ha de garantir el seu “accés a cures mèdiques i socials, inclosos els serveis de vigilància intensiva”.

El text acaba advertint que serà “important” assegurar que la “probable reducció dels recursos per la crisi econòmica no afecti la cobertura sanitària de la població i derivi en desigualtats en l’accés” al sistema de salut.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

“Continuo sent una presa política sigui amb el grau que sigui”

La consellera legítima Dolors Bassa ha afirmat que continua sent una presa política "sigui amb el grau que sigui" després que les juntes de...

Nervis a Cs pel tercer grau dels presos polítics

El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha acusat aquest dijous el president de la Generalitat, Quim Torra, la consellera de Justícia, Esther...

El 70% dels usuaris de residències i el 56% de treballadors infectats de covid-19 són asimptomàtics

El 69,7% dels usuaris de residències i el 55,8% dels treballadors que s'han infectat de covid-19 són asimptomàtics, segons un estudi d'un equip multidisciplinari...

Torra sobre el tercer grau als presos: “Tercer grau? Llibertat!”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat aquest dijous que els presos polítics condemnats per l'1-O no haurien d'haver estat jutjats mai...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca