Brussel·les exigeix a Espanya que inverteixi més en el seu sistema sanitari “deficient”

"La pandèmia ha revelat problemes existents estructurals, alguns dels quals deriven d'algunes deficiències en inversions en infraestructures físiques i defectes en la contractació i les condicions laborals del personal sanitari"

La Comissió Europea ha recomanat a Espanya millorar la “capacitat i solidesa” del seu sistema sanitari després que la pandèmia hagi revelat “problemes estructurals” derivats en part per la falta d’inversions en infraestructures i “defectes” en la contractació i condicions laborals dels treballadors.

Publicitat

Així es desprèn de l’informe anual sobre recomanacions econòmiques per a Espanya que l’executiu comunitari ha publicat aquest dimecres i que, de la mateixa manera que passa a tots els estats membres, està molt marcat per l’emergència sanitària.

“La pandèmia ha revelat problemes existents estructurals, alguns dels quals deriven d’algunes deficiències en inversions en infraestructures físiques i defectes en la contractació i les condicions laborals del personal sanitari”, subratlla el text.

Brussel·les destaca que el sistema sanitari espanyol ha tingut “bons resultats malgrat el baix nivell d’inversions” en comparació amb la resta de socis. Així, la crisi sanitària del coronavirus ha suposat una “pressió sense precedents” que “ha revelat la seva vulnerabilitat”.

En aquest sentit, l’executiu comunitari destaca les “disparitats regionals” en relació amb la despesa, els recursos físics i el personal, de la mateixa manera que la coordinació entre els diferents àmbits de govern “no sempre és efectiva”.

En conseqüència, les “accions immediates” de les autoritats espanyoles s’han de centrar a “enfortir les capacitats” per millorar les infraestructures, les condicions laborals i la disponibilitat de productes “crítics” amb l’objectiu de “salvar vides”.

En concret, posen el focus en les persones amb discapacitat i els ancians que viuen en residències, dos grups “especialment exposats” durant la pandèmia, i destaquen que s’ha de garantir el seu “accés a cures mèdiques i socials, inclosos els serveis de vigilància intensiva”.

El text acaba advertint que serà “important” assegurar que la “probable reducció dels recursos per la crisi econòmica no afecti la cobertura sanitària de la població i derivi en desigualtats en l’accés” al sistema de salut.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca