Aragonès li recorda al PSOE que escollir Cs “no és neutral”

Defensa reprendre la taula de diàleg malgrat el 'No' a la pròrroga

Publicitat

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha recordat aquest dimecres que la taula de diàleg entre el Govern central i el de la Generalitat respon un compromís d’investidura previ a la crisi pel coronavirus, per la qual cosa defensa reprendre les trobades malgrat el ‘no’ d’ERC a la pròrroga de l’estat d’alarma.

“No és ERC qui ha de respondre, ni el Govern, si estem disposats al diàleg. És el Govern de l’Estat que ha de respondre si estan disposats a continuar amb els seus compromisos o no”, perquè des d’ERC mantenen el seu compromís amb una solució dialogada i política, ha destacat en declaracions els mitjans després de visitar la planta de Seat a Martorell (Barcelona).

Preguntat per si creu que perilla la tornada a les reunions de la taula de diàleg, ha ressaltat que va ser un compromís vinculat a la investidura i que s’ha de mantenir: “No ho entendríem de cap altra manera”, i a qui correspon dir si manté aquest compromís és la Govern central, ha insistit.

Ha destacat que el seu vot en contra de la pròrroga de l’estat d’alarma es deu al fet que el Govern central no ha acceptat els plantejaments d’ERC: “No ha estat perquè nosaltres no teníem la voluntat de negociar. Ho hem estat fent fins a l’últim moment, però ahir el Govern de Sánchez va escollir a Cs”.

Publicitat

El dirigent republicà ha assegurat que aquest dimarts va ser un “dia intens amb contactes de tot tipus amb el Govern” però que no van aconseguir que acceptés les condicions d’ERC para no votar en contra de l’estat d’alarma, qüestions que mantindran de cara a eventuals noves pròrrogues, ha avançat.

Creu que és “més barat políticament” comptar amb el suport a Cs que respondre les qüestions que demanava ERC, i ha subratllat que no els ha quedat una altra opció que mantenir-se en el no per la postura del Govern central.

Sortides de dretes i d’esquerres

“No s’ha pogut concretar un compromís clar, determinat i fiable en aquests àmbits i, per tant, no podem variar la nostra condició del ‘no”, ha remarcat, i ha dit que la decisió del Govern central no és neutral i que hi ha sortides de dretes i d’esquerres a la crisi per la pandèmia.

Ha lamentat que l’aliat per a la sortida del confinament “no sigui ERC, una força d’esquerres, sinó Cs, una força neoliberal i jacobina”, i ha recalcat que no és el mateix una sortida progressista que una sortida neoliberal de la crisi generada pel coronavirus.

Preguntat per la comissió d’investigació sobre la gestió de residències que el Parlament votarà aquest dijous, ha garantit que el Govern no té “cap problema amb faig la màxima transparència” sobre la qual ha estat una situació molt complexa, i ha assegurat que sempre han situat el benestar dels ciutadans en primer plànol en la presa de decisions.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca