Sabotegen més d’una vintena de parquímetres contra la represa del cobrament de la zona blava a Lleida

Endavant Ponent reivindica l'acció i denuncia que s'anteposin els beneficis empresarials sobre les persones

Publicitat

Endavant Ponent ha reivindicat més d’una vintena de sabotatges contra parquímetres de Lleida que controla l’empresa EYSA. L’organització de l’esquerra independentista ha defensat aquesta acció argumentant que s’hagi reprès el cobrament de la zona blava malgrat que encara estigui vigent l’estat d’alarma per la crisi sanitària de la covid-19. Segons Endavant, la Paeria ha aixecat la suspensió al·legant que també ho han fet altres ciutats que han entrat a fase 1 ja que així s’aconsegueix una major rotació de vehicles. En aquest sentit critiquen que aquest cobrament demostra que s’anteposen els beneficis empresarials per sobre les persones en una comarca amb més de 15.000 afectats per ERTO.

Endavant recorda que quan ERC estava a l’oposició a la Paeria, va presentar una moció al ple de 28 d’abril de 2017 on es proposava municipalitzar la zona blava, moció que va ser rebutjada. Ara, l’organització denuncia que els republicans, tot i ser a l’equip de govern i tenir l’alcaldia, lluny de municipalitzar aquest servei, lamenten que n’ha incrementat la tarifa un 10%.

Endavant també denuncia que l’empresa EYSA, amb el vistiplau de l’Ajuntament de Lleida, va fer un ERO als seus treballadors, en una mostra de que consideren que demostra que les institucions públiques estan gestionant la crisi de la covid-19 “sense tocar cap dels interessos del sector empresarial privat”. L’organització assegura que s’ha fet pública la denúncia d’aquest ERTO davant el Departament de Treball, sol·licitant la seva paralització atesa la impossibilitat de les empreses concessionàries de serveis públics d’efectuar expedients de regulació d’ocupació. En aquest sentit, lamenten que a dia d’avui encara no s’ha fet públic com s’han resolt aquesta denúncia i exigeixen que es decreti la nul·litat del possible ERTO efectuat perquè els treballadors puguin percebre els salaris que els corresponguin.

Endavant també demana que es mantingui la suspensió de les tarifes de la zona blava fins a la finalització total de l’estat d’excepcionalitat perquè consideren que ha de ser una eina al servei de la mobilitat i no un instrument econòmic.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes