Pedro Sánchez prefereix Cs

El govern espanyol pacta amb Cs el seu suport a una nova pròrroga de l'estat d'alarma de només de 15 dies

Publicitat

El govern espanyol i Ciutadans (Cs) han assolit un acord perquè la formació d’Inés Arrimadas doni suport a una pròrroga de l’estat d’alarma que només serà de 15 dies. A canvi dels 10 vots de Cs, l’executiu espanyol es compromet a analitzar les mesures i possibles reformes legislatives necessàries per garantir una “sortida ordenada” sense necessitat de recórrer a un altre estat d’alarma. Ciutadans ha celebrat que fruit d’aquest acord ha aconseguit “aïllar les demandes dels nacionalistes”, en referència al possible pacte entre l’executiu de Sánchez i ERC.

Sánchez també es compromet a augmentar un mes (de tres a quatre) el termini per ingressar impostos per part dels contribuents, sense que això impliqui interessos de demora.

El govern espanyol també ha assolit el compromís d’agilitzar el pagament de prestacions pels ERTO o desocupació per part dels que encara no els han cobrat i a fer-los efectius com a màxim al mes de juny.

A més, el govern espanyol “analitzarà” la possibilitat d’ampliar més enllà de la vigència de l’estat d’alarma la prestació extraordinària per cessament d’activitat dels autònoms i la conseqüent exempció de les quotes a la Seguretat Social mentre rebin la prestació.

Publicitat

També es compromet a impulsat que el mes de juliol del 2020 sigui hàbil al Congrés dels Diputats per “agilitzar la tasca parlamentària i recuperar part de l’endarreriment provocat pel covid-19”.

Ciutadans celebra “no es produirà cap mesa de negociació amb ERC”

La formació d’Inés Arrimadas ha fet un comunicat on ha celebrat l’acord que estableix que aquesta serà una pròrroga per només 15 dies -i –o de més d’un mes, com volia Sánchez- i la declaració del mes de juliol com a hàbil al Congrés.

“A més, gràcies al paper de Cs, no es produirà cap taula de negociació amb ERC ni els separatistes per dinamitar la igualtat entre els espanyols”. “Estem satisfets d’haver aconseguit aïllar les demandes dels nacionalistes per posar els espanyols al centre i haver aconseguit millores per a ells”, apunta la formació taronja.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca