La justícia belga convoca Valtònyc a una nova vista per la seva extradició el pròxim 9 de juny

El tribunal d'apel·lació de Gant havia ajornat l'audiència per la crisi de la covid-19

Publicitat

La justícia belga ha convocat el raper mallorquí Josep Miquel Arenes, àlies Valtònyc, a una nova vista per la seva extradició el pròxim 9 de juny. El tribunal d’apel·lació de Gant havia ajornat indefinidament l’audiència del 24 de març per la crisi de la covid-19, però ara ha decidit reactivar el cas. Fonts de la defensa asseguren que el jutge pot decidir el mateix dia sobre el cas, però veuen més probable que simplement anunciï la data de la sentència després d’haver escoltat les parts i d’haver analitzat la resolució del Tribunal de Justícia de la UE sobre l’aplicació de l’euroordre automàtica.

L’alt tribunal de Luxemburg va concloure a principis de març que Espanya no podia aplicar de manera retroactiva el codi penal per reclamar l’extradició del cantant per la via ràpida. Per tant, ara el Tribunal d’Apel·lació de Gant ha de determinar si els delictes pels quals va ser condemnat el raper són equivalents en la legislació belga.

En qualsevol cas, l’eventual sentència encara podria ser recorreguda a una tercera instància judicial.

La primera instància va denegar l’extradició a Espanya que va reclamar a Valtònyc l’estiu del 2018.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca