JxCat i ERC es mantenen en el ‘No’ a la pròrroga de l’estat d’alarma

Borràs i Aragonès no canvien d'opinió

Publicitat

Borràs: “Estem instal·lats en el ‘no”

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha insistit aquest dimarts en què el seu grup segueix instal·lat “en el ‘no” en la votació per prorrogar l’estat d’alarma al Congrés fins que el Govern central retorni les competències a la Generalitat de Catalunya.

“Estem instal·lats en el ‘no’ perquè estem demanant que se’ns retornin les competències i una sèrie de prestacions de mínims que hem reclamat des del principi de la pandèmia”, ha explicat en una entrevista a Telecinco.

A l’espera que la vicepresidenta del Govern central, Carmen Calvo, li enviï el text final de la proposta, Borràs ha assegurat que no és suficient el que actualment inclou l’esborrany perquè “autoritat única i cogobernança és una contradicció”.

Publicitat

Aragonès demana “poder codecidir”

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que ERC es manté en el ‘no’ a la pròrroga a l’estat d’alarma i ha demanat “poder codecidir” les decisions sobre la desescalada, ja que creu que és la Generalitat qui té el coneixement de la realitat epidemiològica de Catalunya.

En una entrevista aquest dimarts a Tv3, ha assegurat que els canals de comunicacions d’ERC amb el Govern central sempre estan oberts, però ha sostingut que “encara està una mica verd perquè es pugui avançar”.

El també conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat ha assegurat que para ERC hi ha tres qüestions fonamentals per canviar el sentit del seu vot i són: la tornada de les competències, activar una prestació econòmica per a persones amb fills al seu càrrec i que els ajuntaments puguin usar el superàvit.

Ha explicat que el Govern central i ERC estan d’acord en termes genèrics, però s’ha de concretar i veure com s’escriu en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), i ha opinat que “la recentralització continua” encara que es passi a una sola autoritat, la del ministre de Sanitat, Salvador Illa.

Aragonès ha qualificat el sistema de frustrant, ja que la Generalitat fa propostes i ha d’esperar a que el Govern central les validi.

“Està decidint el ministre. Ell respon la nostra proposta, no ho decidim conjuntament”, ha dit, i ha reclamat poder decidir tenint criteris compartits, però sense tenir la sensació d’haver de passar un examen cada divendres, en les seves paraules.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca