Cs no veu “normal” que ERC demani eleccions

Es mostra sorpresa, perquè és un soci del Govern

Publicitat

La líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, ha assegurat aquest dimarts que veu “normal” que els partits de l’oposició demanin eleccions anticipades a Catalunya però no ERC, soci del Govern de Quim Torra.

“Fa temps que veiem disputes entre ERC i JxCat”, ha afirmat en una entrevista en Ràdio 4, després d’apuntar que si hi ha formacions independentistes que demanen eleccions és perquè, al seu judici, pensen en les cadires i no en l’actual emergència sanitària.

També han plantejat al president de la Generalitat, Quim Torra, crear un fòrum autonòmic per a la reconstrucció de Catalunya, però la resposta del Govern han estat “evasives i entrar en conflictes competencials”.

La també senadora ha emplaçat el president del Govern central, Pedro Sánchez, a escollir si vol anar amb ERC, “que demana privilegis per al separatisme”, o negociar una pròrroga de l’estat d’alarma amb un termini raonable, ha precisat.

Publicitat

Per a Roldán, pactar amb els republicans comportaria recuperar la taula de diàleg entre el Govern central i la Generalitat, on “uns exigeixen i altres claudican”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes