La renda mínima vital s’aprovarà a l’últim Consell de Ministres de maig

El govern espanyol farà un test de patrimoni a les llars per determinar si tenen dret a cobrar-ho

Publicitat

El ministre ce Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha explicat que la renda mínima vital s’aprovarà a l’última reunió del Consell de Ministres de maig com a decret llei. Escrivá ha dit en una entrevista a ‘RNE’ aquest dilluns al matí que treballen per reconèixer d’entrada almenys 100.000 prestacions de llars de qui ja poden constatar que compleixen les condicions amb l’objectiu que la cobrin “no immediatament però amb bastanta rapidesa”. Així doncs, preveuen reconèixer d’ofici el dret d’aquestes primeres llars a rebre-la. La resta, l’hauran de sol·licitar fent els tràmits indicats i Escrivá ha assegurat que tractaran de resoldre-ho de forma “àgil” i “amigable”. Preveu que la puguin arribar a cobrar prop d’un milió de llars.

El ministre ha explicat que faran un test de patrimoni a les llars per avaluar si tenen dret a la prestació, l’habitatge habitual estarà exclòs en funció del valor del pis. El test tindrà en compte el patrimoni net, és a dir, que descomptarà del patrimoni els deutes.

Escrivá ha estimat que el cost que tindrà la implementació de la mesura sigui d’entre 3.000 i 3.500 milions d’euros, que es finançaran pressupostàriament. La renda es cobrarà mensualment.

El ministre també ha apuntat que estudien que hi hagi “diverses modalitats d’accés” a la prestació i exploren “canals addicionals” per demanar-la amb converses amb ajuntaments, tercer sector i CCAA.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca