Ábalos diu que aprovar l’estat d’alarma “és de sentit comú”

El ministre de Transports critica el govern madrileny de Díaz Ayuso per "polititzar" la crisi sanitària

El ministre de Transports i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha confiat a obtenir dimecres prou suports per aprovar la cinquena pròrroga de l’estat d’alarma d’un mes. “Estem convençuts que al final tindrem aquest suport. És de sentit comú i és de necessitat”, ha dit aquest dilluns al matí en una entrevista a ‘TVE’, sobre les negociacions amb grups com ERC o Cs. Ábalos ha argumentat que l’última pròrroga de l’estat d’alarma “hauria de suscitar màxim consens” entre els grups polítics i ha defensat que és la fórmula legal adequada per seguir restringint la mobilitat. A banda, el ministre de Transports ha criticat l’actitud el govern de Madrid, liderat per Isabel Díaz Ayuso, i l’ha acusat de “polititzar” la crisi sanitària.

Publicitat

Ábalos ha defensat que Madrid no hagi passat a la fase 1 perquè va ser “l’epicentre de la pandèmia” i, per tant, no pot avançar tan de pressa com altres zones de l’Estat espanyol. Segons el ministre, demanar avançar respon a “un criteri polític” i ha contraposat la posició madrilenya amb la de Barcelona.

“Barcelona no planteja aquest problema”, ha afirmat. “Un governant responsable ha d’estar pensant en com millorar les coses i no en empitjorar-les”, ha dit Ábalos, que ha censurat les manifestacions al barri de Salamanca de Madrid sense mantenir les distàncies de seguretat amb l’objectiu “d’enderrocar un govern”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes