Torra no convocarà eleccions enmig de l’emergència social

"Ara hem de posar el país per davant dels partits. Per responsabilitat i rigor"

Publicitat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha rebutjat convocar eleccions mentre duri la crisi per la pandèmia del coronavirus: “Si no vam convocar unes eleccions per poder aprovar un pressupost, tampoc ho farem ara enmig de l’emergència sanitària, econòmica i social major dels últims temps”.

“No és moment d’abocar el país, les institucions i els partits a un procés electoral que dissoldria el Parlament i la seva capacitat legislativa”, ha escrit en un article en La Vanguardia aquest diumenge, data en què es compleixen dos anys de la seva presa de possessió com a president.

Les eleccions convertirien “allò que ha de ser el moment de la cooperació en una competició descarnada” en la qual prevaldrien els interessos dels partits, segons ell.

“Ara hem de posar el país per davant dels partits. Per responsabilitat i rigor”, ha dit, després que aquesta setmana diversos dirigents d’ERC -entre ells el seu líder, Oriol Junqueras- hagin demanat consensuar un calendari electoral entre els socis de Govern.

Publicitat

Ha situat com prioritats la reactivació de l’economia i la protecció dels vulnerables: “Abans de res, hem de parar el cop i oferir tots els recursos disponibles als ciutadans, a les organitzacions socials, a les empreses i als emprenedors”.

Recursos i sobirania

“Sense Estat o amb un Estat en contra, ens caracteritzem per l’ambició d’emprendre, de remuntar i de créixer. El meu Govern i jo, com a president, ens deixarem la pell”, ha afirmat.

Al seu entendre, la recuperació implica disposar de “recursos i de sobirania”, raó per la qual ha reiterat la seva aposta per la independència de Catalunya.

Els seus dos anys de mandat han estat “marcats per la vulneració de drets humans i fonamentals, començant amb el 155 i ara amb l’estat d’alarma, passant per judicis, presons i exilis ignominiosos”, ha lamentat.

I ha reiterat les seves tres principals metes com a president de la Generalitat: “Situar el canvi social com a motor republicà, preparar un procés constituent per una Catalunya al servei de les persones, i restituir a les persones represaliades pel seu compromís amb la democràcia i la llibertat”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca