El Govern no donarà suport a l’estat d’alarma si no recuperar les competències

"Qualsevol decisió d'allargar l'estat d'alarma ha de comportar el retorn de les competències al Govern de la Generalitat; si no és així, des del Govern no podem recolzar-ho"

Publicitat

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat aquest dissabte que la Generalitat no recolzarà una altra pròrroga de l’estat d’alarma pel coronavirus si no hi ha un retorn de les competències al seu Executiu.

“Qualsevol decisió d’allargar l’estat d’alarma ha de comportar el retorn de les competències al Govern de la Generalitat; si no és així, des del Govern no podem recolzar-ho”, ha dit en roda de premsa telemàtica.

Després, una periodista li ha comentat que el president del Govern central, Pedro Sánchez, acabava de plantejar la pròrroga de l’estat d’alarma durant un mes.

La consellera ha contestat que, sense saber encara els detalls de l’anunci de Sánchez, el que necessita la Generalitat és poder gestionar “sense demanar permís a Madrid”.

Publicitat

“Ens sabem gestionar i sabem prendre les nostres pròpies decisions”, ha insistit la també consellera de la Presidència, i ha afegit textualment que recuperar les competències ha de servir per poder prendre decisions amb la finalitat d’afrontar territorialment la desescalada.

“No té cap sentit que en aquests moments ja se’ns faci a nosaltres planificar i gestionar la desescalada i després, quan tinguem tot el treball fet, haguem d’anar a Madrid a demanar permís”, ha afegit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca