Unides Podem qüestiona que el seu govern utilitzi la ‘llei mordassa’ per a les multes del confinament

"No ens sembla que és el més adequat ni el més necessari utilitzar la 'llei mordassa' per garantir el compliment de les mesures de confinament de l'estat d'alarma"

Publicitat

El secretari general del Partit Comunista d’Espanya (PCE) i portaveu adjunt d’Unides Podem al Congrés, Enrique Santiago, ha qüestionat que el Ministeri de l’Interior estigui utilitzant la Llei de Seguretat Ciutadana del PP, la coneguda com a ‘llei mordassa’ pels seus detractors, per sancionar els ciutadans per incomplir les restriccions de l’estat d’alarma derivat del coronavirus. Al seu judici, hauria d’aplicar-se la Llei de Salut Pública.

“No ens sembla que és el més adequat ni el més necessari utilitzar la ‘llei mordassa’ per garantir el compliment de les mesures de confinament de l’estat d’alarma”, ha manifestat Santiago en una entrevista amb Europa Press.

El PSOE i Unides Podem van recórrer davant el Tribunal Constitucional, aquesta Llei de Seguretat Ciutadana del primer Govern de Mariano Rajoy, però encara no hi ha sentència. Això sí, ambdues formacions han promès derogar-la en el seu pacte de govern, però aquest compromís encara no s’ha portat a efecte.

Al seu judici, seria “molt més pràctic i ajustat a l’a realitat” utilitzar lleis com la Llei General de Sanitat o la Llei de Salut Pública, que contemplen mecanismes sancionadors, i només “com a última opció” fer servir la Llei de Seguretat Ciutadana per als reincidents.

Publicitat

“Però, d’entrada, aplicar una llei que penalitza més durament havent-hi altres possibilitats prèvies no ens sembla adequat ni a nosaltres, ni a l’Advocacia de l’Estat, ni al Defensor del Poble”, ha insistit el diputat madrileny, qui ha apuntat que des d’Unides Podem estan treballant per a aquesta situació es corregeixi.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca