Unides Podem qüestiona que el seu govern utilitzi la ‘llei mordassa’ per a les multes del confinament

"No ens sembla que és el més adequat ni el més necessari utilitzar la 'llei mordassa' per garantir el compliment de les mesures de confinament de l'estat d'alarma"

El secretari general del Partit Comunista d’Espanya (PCE) i portaveu adjunt d’Unides Podem al Congrés, Enrique Santiago, ha qüestionat que el Ministeri de l’Interior estigui utilitzant la Llei de Seguretat Ciutadana del PP, la coneguda com a ‘llei mordassa’ pels seus detractors, per sancionar els ciutadans per incomplir les restriccions de l’estat d’alarma derivat del coronavirus. Al seu judici, hauria d’aplicar-se la Llei de Salut Pública.

Publicitat

“No ens sembla que és el més adequat ni el més necessari utilitzar la ‘llei mordassa’ per garantir el compliment de les mesures de confinament de l’estat d’alarma”, ha manifestat Santiago en una entrevista amb Europa Press.

El PSOE i Unides Podem van recórrer davant el Tribunal Constitucional, aquesta Llei de Seguretat Ciutadana del primer Govern de Mariano Rajoy, però encara no hi ha sentència. Això sí, ambdues formacions han promès derogar-la en el seu pacte de govern, però aquest compromís encara no s’ha portat a efecte.

Al seu judici, seria “molt més pràctic i ajustat a l’a realitat” utilitzar lleis com la Llei General de Sanitat o la Llei de Salut Pública, que contemplen mecanismes sancionadors, i només “com a última opció” fer servir la Llei de Seguretat Ciutadana per als reincidents.

“Però, d’entrada, aplicar una llei que penalitza més durament havent-hi altres possibilitats prèvies no ens sembla adequat ni a nosaltres, ni a l’Advocacia de l’Estat, ni al Defensor del Poble”, ha insistit el diputat madrileny, qui ha apuntat que des d’Unides Podem estan treballant per a aquesta situació es corregeixi.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca