La majoria de biblioteques de Barcelona descarten obrir dilluns

La Xarxa de Biblioteques Municipals no ho recomana fins que es pugui fer "amb total seguretat"

La majoria de biblioteques de Barcelona no obriran dilluns, tot i que la ciutat entrarà en una fase 0 avançada que els permet reprendre el servei de préstec. La recomanació de la Xarxa de Biblioteques Municipals, de la Diputació de Barcelona, és ajornar-ho “fins que es pugui fer amb total seguretat”. Fins i tot en zones de la demarcació que dilluns arribaran a la fase 1 seria “rar”, encara que no es descarta que alguna ho faci. En aquests casos, la Xarxa aclareix que, a més de l’ús recomanat de la mascareta, l’usuari podrà utilitzar bàsicament al servei de préstec i preferentment amb sol·licitud prèvia, ja que no es podrà accedir a la col·lecció. Tampoc es podrà utilitzar l’espai com a lloc de consulta, estudi, ni fer ús dels ordinadors.

Publicitat

En cas de l’eventual obertura d’alguns d’aquests equipaments, la Xarxa de Biblioteques Municipals de Barcelona ha fet públic en quines condicions es farà, per “garantir la seguretat de la ciutadania i del personal que hi treballa”. D’entrada es prega als usuaris que portin la mascareta (no obligatòria).

A dins, es podran agafar documents en préstec i retornar-los, però sense accedir a la col·lecció. Per això, es recomana demanar amb anterioritat els documents a través del correu electrònic o per telèfon, perquè la biblioteca els prepari i només calgui recollir-los. Quant a la consulta d’informació bibliogràfica, es farà “preferiblement” per telèfon o mitjans telemàtics.

En aquesta fase, tampoc es podrà utilitzar la biblioteca per a consulta ni per a estudi, així com tampoc utilitzar els ordinadors públics. No hi haurà, tampoc, préstec interbibliotecari. En aquest context, la Xarxa de Biblioteques Municipals recorda que es pot accedir a diversitat de serveis virtuals.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca