El Govern central amplia la pròrroga per a la revisió de les ITV que caduquin durant l’estat d’alarma

El Govern ha ampliat la pròrroga de la validesa del certificat d’inspecció tècnica periòdica (ITV) dels vehicles la data dels quals la propera inspecció es trobés compresa durant l’estat d’alarma en 15 dies naturals per cada setmana transcorreguda des de l’inici d’aquest període fins que s’hagués produït el venciment.

Publicitat

Segons recull el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), l’ordre entra en vigor des d’aquest mateix dissabte i es dicta amb l’objectiu de possibilitar la realització del “elevat nombre” d’inspeccions tècniques periòdiques de vehicles que han quedat pendents després de la declaració de l’estat d’alarma.

El passat 6 d’abril, es va dictar l’Ordre SND/325/2020 per la qual es van prorrogar els certificats d’inspecció tècnica de vehicles fins als 30 dies naturals posteriors a la finalització de l’estat d’alarma i les seves possibles pròrrogues.

Ara, segons l’establert per l’Ordre del Ministeri de Sanitat, els períodes per passar la ITV seran escalonats i es fixaran segons les dates a continuació detallades:

-Setmana 1 del 14 a 20 de març: 30 dies més 15 dies addicionals.

-Setmana 2 del 21 a 27 de març: 30 dies més 2 períodes de 15 dies.

-Setmana 3 del 28 de març a 3 d’abril: 30 dies més 3 períodes de 15 dies.

Els anteriors períodes no s’aplicaran a la validesa dels certificats d’inspecció tècnica periòdica dels vehicles agrícoles destinats a tasques del camp, que serà prorrogada fins al 10 de novembre de 2020.

Una vegada realitzades les inspeccions tècniques periòdiques dels vehicles que els seus certificats hagin estat objecte de pròrroga automàtica, es prendrà com a referència la data de validesa que consti en la targeta ITV i no computarà, en cap cas, la pròrroga dels certificats concedida com a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma i de les seves successives pròrrogues.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca