Simón reconeix que és “molt poc probable” el risc de reinfecció

"Gran part del que en algun moment es considera reinfecció, després s'ha demostrat que no ho era"

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha reconegut que, a partir de diferents estudis sobre el coronavirus que s’han dut a terme arreu del món, és possible la reinfecció en persones que ja han passat la malaltia, malgrat que ha puntualitzat que aquest extrem és “molt poc probable”.

Publicitat

En la conferència de premsa posterior a la reunió del Comitè de Gestió Tècnica del Coronavirus, l’epidemiòleg ha valorat els resultats d’un estudi que es va fer a 1.343 persones a Nova York, en el qual el 99% dels 624 casos confirmats va desenvolupar anticossos, i que contrasta amb l’estudi de seroprevalença d’Espanya, en el qual només el 83% dels positius per PCR ha desenvolupat anticossos.

Això suposaria que entre un 1% i un 7% dels infectats no produeix anticossos tot i haver patit la malaltia, i tornaria a ser vulnerable davant del virus. “Entre quatre milions de casos notificats al món, sempre hi ha marge perquè algun, per alguna raó d’immunosupressió o baixa producció de proteïnes, no hagi desenvolupat la immunitat”, ha explicat.

Simón ha sostingut que “les reinfeccions són molt poc probables”. “Gran part del que en algun moment es considera reinfecció, després s’ha demostrat que no ho era. Podria passar, però en un percentatge inferior, que pot ser molt compatible amb el d’altres patologies que coneixem. La probabilitat de reinfecció serà fins i tot inferior a l’1%, és molt baixa, però per descomptat existeix”, ha admès.

L’epidemiòleg ha argumentat que encara no hi ha estudis científics sòlids que reforcin amb total certesa la reinfecció. “No tenim una informació gaire sòlida. Alguns estudis plantegen la hipòtesi de possibles reinfeccions. L’evidència no acaba de ser gaire clara. No és segur si són reactivacions del virus, persones que simplement no han fet la PCR… No tenim una informació gaire sòlida”, ha dit.

En qualsevol cas, admet aquest risc. “Personalment, crec que és possible que algun cas hagi patit reinfecció, que implica que no ha generat prou immunitat per protegir-se”, ha assegurat, malgrat que ha afirmat que el fet “que no s’hagin detectat els anticossos amb aquestes proves no implica al cent per cent que no els tinguin”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca