L’OMS insta els països a “estar preparats” per a possibles rebrots

"Tothom vol saber quan la tindrem. No ho podem dir perquè per fer els estudis cal temps per veure si és segura i efectiva"

Publicitat

L’epidemiòloga de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) Maria Van Kerkhove ha alertat aquest dijous que s’han produït diversos rebrots de coronavirus al món, com a Corea del Sud, Singapur o Wuhan, i ha instat els països a “estar preparats”.

No obstant això, malgrat que ha precisat que les causes dels rebrots són diferents en cada cas, “el que realment és important” és que aquests països tenen “sistemes per identificar ràpidament el virus i començar a rastrejar contactes”.

“I no han cedit mai. Aquesta és una lliçó per a tothom. Al virus li agrada trobar oportunitats per ressorgir, per tornar a augmentar”, ha assegurat en una entrevista de la cadena de televisió CNN. “I tots necessitem estar preparats”, ha resolt.

Així mateix, L’epidemiòloga de l’OMS ha demanat que s’asseguri que “tothom al planeta” tingui accés a una possible vacuna contra el coronavirus. “Hem d’assegurar que hi hagi accés (a la vacuna) per a tothom al planeta”, ha afirmat.

Publicitat

En aquest context, l’epidemiòloga, que ha destacat la feina conjunta de la comunitat internacional, fabricadors i científics per accelerar la creació d’una vacuna, i ha especificat que l’OMS no “pot saber” quant de temps tardarà a desenvolupar-se.

“Tothom vol saber quan la tindrem. No ho podem dir perquè per fer els estudis cal temps per veure si és segura i efectiva”. Ara mateix “Necessitem trobar una manera d’arribar a un estat estable on puguem contenir la transmissió (…) per tornar a fer la nostra vida”, ha detallat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca