La fase 0 avançada preveu anar a comerços sense cita, activitats de culte i a museus

El Govern proposa un desconfinament intermedi per a Barcelona i les regions sanitàries Metropolitana Nord i Sud

Publicitat

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha detallat que la fase 0 avançada per a Barcelona del pla de desconfinament pel coronavirus preveu permetre als ciutadans anar a establiments comercials sense cita prèvia, celebrar activitats de culte i anar a museus amb un terç de la seva capacitat si el Govern ho accepta.

Ho ha explicat aquest dijous en roda de premsa telemàtica des de la Conselleria de Salut en la qual també han participat la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Vergés ha anunciat que aquesta fase va dirigida a Barcelona i les regions sanitàries Metropolitana Nord i Sud, per fer un “desconfinament progressiu” de la zona més poblada de Catalunya amb el 65% de la població.

En aquesta fase intermèdia es podrà reactivar el servei de préstec de les biblioteques i s’obriran centres educatius i universitats per a la seva desinfecció i condicionament, a més de tasques administratives i, en el cas universitari, d’investigació amb la reobertura dels laboratoris.

Publicitat

Es podran flexibilitzar les vetlles amb una ampliació de fins a deu persones, es reactivaran de forma progressiva els serveis socials –amb atenció prioritària en els col·lectius més desfavorits–, i s’obriran les instal·lacions científiques que van tancar durant la primera fase de la pandèmia.

També preveu obrirà els centres d’alt rendiment (CAR) amb mesures de protecció i higiene i els professionals i federats tornaran als entrenaments.

Activitats no permeses

Vergés ha explicat que l’obertura de les terrasses dels bars i restaurants de les tres regions sanitàries i les trobades de fins a deu persones en cases no estaran contemplades en aquesta fase 0 avançada.

Tampoc ho estaran el funcionament dels gimnasos ni la mobilitat entre municipis que no sigui estrictament per motius laborals.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca