El Govern titlla de “bestiesa” i “vergonya” la decisió del govern espanyol de prohibir les rebaixes

La consellera també considera "una absurditat increïble" obligar a fer una quarantena a tothom que entri al país

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha descrit com una “bestiesa” i una “vergonya” que el govern espanyol prohibeixi les rebaixes als comerços. En una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, Chacón ha dit que ha demanat per carta explicacions al ministeri de Sanitat, que dirigeix el socialista Salvador Illa, després d’una aparent descoordinació amb els responsables d’Indústria pel que fa a aquesta mesura. La consellera ha defensat que “qualsevol petit empresari és el primer interessat en què no hi hagi cap infecció al seu establiment”, i ha remarcat que els comerciants saben “com evitar aglomeracions”. A més, ha dit que la prohibició de fer descomptes perjudica un sector que ja perd més de 525 milions d’euros setmanals.

Publicitat

La consellera també s’ha referit a la quarantena de 14 dies que ha de passar qualsevol persona que entri al país des de l’estranger com “una mesura d’una absurditat increïble”. Chacón ha dit que confia que la restricció sigui “molt provisional” i només afecti els dies de l’estat d’alarma, i no tot el procés de desescalada, ja que, si no, no tindria “cap mena de sentit”.

En aquesta línia, la consellera ha recordat que el sector turístic està fent protocols per garantir l’obertura amb seguretat i ha lamentat la “descoordinació increïble” entre ministeris. “Espero que en les properes hores s’aclareixi la qüestió, ha dit”, recordant que el sector turístic tindrà unes pèrdues de més de 15.000 MEUR i que en depenen més de 160.000 llocs de feina. “Una mica de respecte”, ha exigit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes