Trilla defensa que la regió metropolitana avanci “en bloc” a un mateix estat en lloc de fer-ho de forma asimètrica

Veu "inevitable" un cert nombre de contagis i diu que la clau és que siguin "controlables"

El cap d’Epidemiologia del Clínic, Antoni Trilla, ha opinat que l’ideal és que tota la regió metropolitana avanci “en bloc” a un mateix estat en lloc de fer-ho de forma asimètrica, perquè amb la gran mobilitat que hi ha entre els tres àmbits, hi hauria “més risc i més complicacions, sobretot d’ordre pràctic”. Trilla ha constatat a Catalunya Ràdio que Salut està sent “molt prudent admetent que hi ha dificultats per regular aquesta mobilitat”, que és la clau tenint en compte que els indicadors van bé. “Hi haurà un període d’estancament i la gent veurà que som els únics que quedem, però la qüestió és arribar-hi bé”, ha dit. Considera “inevitable” que es mantingui un cert nombre de contagis, però ha indicat que l’important és controlar-los.

Publicitat

Segons Trilla, l’important és poder detectar els nous contagis, aïllar-los i evitar que hi hagi una “gran allau de nou i tots a córrer i a confinar”. Després que s’hagin fet públics els primers resultats de l’estudi de seroprevalença, el doctor ha indicat que aquest 5% era més o menys la xifra que s’esperaven, que “no és gaire diferent de la que comuniquen altres països”.

Pel que fa a les persones que tenen símptomes durant molts i molts dies, Trilla ha constatat que “en el moment que això es pugui fer, tots els hospitals tindran unitats especialitzades en aquests casos i probablement s’hauran de fer unes proves més sofisticades i valorar exactament quin és el dany” que s’ha produït, si és que n’hi ha. En tot cas, ha afegit que els seus símptomes, com ara el cansament, també els provoquen altres virus.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca