Gairebé un 50% de les persones LGTBI a Espanya evita agafar de la mà a la seva parella en públic per por a ser assetjats

Més de la meitat considera que el govern espanyol no combat prou la intolerància, segons una macroenquesta europea

Publicitat

Gairebé un 50% de les persones LGTBI a Espanya evita agafar de la mà a la seva parella en públic por a ser atacat o assetjat, segons una macroenquesta de l’Agència Europea dels Drets Fonamentals. L’estudi revela que un 40% d’aquest col·lectiu a l’estat espanyol pateix assetjament i prop d’un 20% se sent discriminat a la feina. Tanmateix només un 11% dels enquestats a Espanya van denunciar a la policia atacs físics o sexuals per ser LGTBI, mentre que gairebé un 20% no ho van fer per por a un tracte homòfob per part dels cossos policials. Gairebé un 60% dels enquestats considera que el govern espanyol no combat amb eficàcia els prejudicis i la intolerància contra aquest col·lectiu.

L’Agència Europea dels Drets Fonamentals ha detectat que “una proporció significativa” del col·lectiu LGTBI a la Unió Europea pateix assetjament i violència, entorn del 40% segons l’enquesta. Les persones transsexuals o intersexuals pateixen més atacs físics o sexuals que la resta dels enquestats, un 17% i un 22% respectivament.

A més, considera “alarmant” l’alt nombre de persones que es veuen obligades a amagar la seva orientació sexual o identitat de gènere. Prop de la meitat dels enquestats a la UE gairebé mai són oberts sobre això i un 60% eviten agafar de la mà a la seva parella en llocs públics.

Amb gairebé 140.000 participants en tota la UE, aquesta és l’enquesta més gran que s’ha fet a nivell europeu sobre la situació del col·lectiu LGTBI. L’Agència Europea dels Drets Fonamentals considera que demostra el poc progrés en els darrers set anys.

Publicitat

“Massa persones LGTBI continuen vivint a l’ombra amb por de ser ridiculitzades, discriminades o inclús atacades”, alerta el director de l’agència, Michael O’Flaherty.

L’agència també alerta de “l’alta taxa de discriminació” a la feina contra el col·lectiu LGBTI a la UE. Entorn d’un 20% en pateixen, segons l’estudi.

L’Agència Europea dels Drets Fonamentals assegura que els resultats també suggereixen que, entre generacions, cada cop menys joves enquestats amaguen ser LGBTI a l’escola. Així celebren que es tracti més aquest tema a les aules. Ara bé, l’escola està lluny de ser un entorn segur per als estudiants LGTBI a Europa. Un 45% dels enquestats d’entre 15 i 17 anys hi han patit discriminació.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca