L’ONU considera “fonamental” que els hospitals estiguin protegits durant la pandèmia

Mentre duri la pandèmia del nou coronavirus, les escoles i els hospitals s'han de considerar ara més que mai "actius estratègics"

La representant especial de la Secretaria General de l’ONU per a la Infància i els Conflictes Armats, Virginia Gamba, ha insistit aquest dimecres que és “fonamental” que els hospitals estiguin protegits d’atacs durant la pandèmia, després de l’atemptat de Kabul que ha deixat 14 morts.

Publicitat

“És fonamental que els hospitals, els centres sanitaris i els pacients que acullen estiguin protegits d’aquests atacs”, ha indicat Gamba en un comunicat en el qual ha incidit que els sanitaris “han de poder salvar vides sense patir amenaces o danys”.

Així, Gamba ha alertat que, mentre duri la pandèmia del nou coronavirus, les escoles i els hospitals s’han de considerar ara més que mai “actius estratègics”, la qual cosa els pot convertir “en l’objectiu de bel·ligerants despietats”.

Per això, ha recordat a totes les parts en conflicte que tenen l'”obligació” de respectar la llei de drets humans i la llei humanitària internacional, i posar el focus en la protecció de les escoles i hospitals, a més de les necessitats i el benestar dels infants.

En aquest sentit, Gamba ha condemnat l’atac a l’Afganistan i ha demanat a les autoritats del país que en persegueixin els responsables i que se’ls investigui i jutgi tant bon punt siguin identificats. “És preocupant observar que aquests atacs s’han produït recentment a més llocs”, ha lamentat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca