Junqueras demana al TJUE revocar la interlocutòria que va deixar vacant el seu escó en l’Eurocambra

Argumenta que el Parlament Europeu podria haver "constatat la vulneració de la sentència del TJUE"

La defensa del líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha presentat aquest dimecres un recurs de cassació davant el Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) en el qual demana revocar la interlocutòria que va decretar el Tribunal General de la UE (TGUE) al març pel qual es va deixar vacant el seu escó al Parlament Europeu.

Publicitat

En un comunicat, ERC ha explicat que en l’escrit, l’advocat de Junqueras, Andreu Van den Eynde, detalla set motius per impugnar la decisió del TGUE, entre ells el fet que l’Eurocambra no hagi adoptat cap decisió “sobre la protecció dels privilegis i la immunitat” del dirigent republicà.

També argumenta que el Parlament Europeu podria haver “constatat la vulneració de la sentència del TJUE”, que va reconèixer la immunitat de Junqueras el 19 de desembre, així com la vulneració de drets que, al seu judici, ha sofert l’ex-vicepresident de la Generalitat.

Considera que, després d’aquesta sentència, l’Estat hauria d’haver tramitat un suplicatori per revertir la situació de Junqueras, però al no fer-ho va situar el president d’ERC en “una situació d’indefensió”, per la qual cosa la seva defensa insisteix que es respectin els seus drets fonamentals reconeixent-li la immunitat i el seu escó d’eurodiputat.

Així mateix, ERC ha lamentat que “la repressió de l’Estat espanyol entri també al Parlament Europeu”, i ha avisat que recorrerà a totes les instàncies internacionals possibles per revertir la vulneració de drets que creu que pateixen els presos de l’1-O.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca