Junqueras demana al TJUE revocar la interlocutòria que va deixar vacant el seu escó en l’Eurocambra

Argumenta que el Parlament Europeu podria haver "constatat la vulneració de la sentència del TJUE"

Publicitat

La defensa del líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha presentat aquest dimecres un recurs de cassació davant el Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) en el qual demana revocar la interlocutòria que va decretar el Tribunal General de la UE (TGUE) al març pel qual es va deixar vacant el seu escó al Parlament Europeu.

En un comunicat, ERC ha explicat que en l’escrit, l’advocat de Junqueras, Andreu Van den Eynde, detalla set motius per impugnar la decisió del TGUE, entre ells el fet que l’Eurocambra no hagi adoptat cap decisió “sobre la protecció dels privilegis i la immunitat” del dirigent republicà.

També argumenta que el Parlament Europeu podria haver “constatat la vulneració de la sentència del TJUE”, que va reconèixer la immunitat de Junqueras el 19 de desembre, així com la vulneració de drets que, al seu judici, ha sofert l’ex-vicepresident de la Generalitat.

Considera que, després d’aquesta sentència, l’Estat hauria d’haver tramitat un suplicatori per revertir la situació de Junqueras, però al no fer-ho va situar el president d’ERC en “una situació d’indefensió”, per la qual cosa la seva defensa insisteix que es respectin els seus drets fonamentals reconeixent-li la immunitat i el seu escó d’eurodiputat.

Publicitat

Així mateix, ERC ha lamentat que “la repressió de l’Estat espanyol entri també al Parlament Europeu”, i ha avisat que recorrerà a totes les instàncies internacionals possibles per revertir la vulneració de drets que creu que pateixen els presos de l’1-O.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca