Catalunya vol assolir una despesa del 2,12% del PIB en R+D+i el 2024

"El nou món que es prefigura necessitarà més que mai de l'aposta del coneixement"

Publicitat

Catalunya vol assolir una despesa global del 2,12% del PIB català en R+D+i el 2024, del que un 0,75% sigui públic i un 1,37% provingui del sector privat, per igualar-se a la mitjana actual europea, segons recull el document final de treball del Pacti Nacional per a la Societat del Coneixement (PN@SC) aprovat aquest dimecres en el seu plenari.

En la seva intervenció en el plenari telemàtic, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que la crisi del Covid-19 ha situat el coneixement en una “posició central” i ha evidenciat que la innovació i la investigació són elements clau, ha informat el Govern en un comunicat.

“El nou món que es prefigura necessitarà més que mai de l’aposta del coneixement”, ha dit Torra, qui ha fet una crida a consolidar la capacitat de generar i atreure talent.

Torra ha demanat que el PN@SC sigui l’eina que “faci de la innovació l’eix vertebrador de l’estratègia de país”, perquè el percentatge d’activitat econòmica se situï en valors comparables als països capdavanters en índex de progrés social i desenvolupament econòmic.

Publicitat

En una primera fase, fixada en el quinquenni 2020-2024, el PN@SC estableix aconseguir una despesa global en R+D+i del 2,12% del PIB català, amb un increment de la despesa pública del 0,58% al 0,75%, i un augment de la despesa privada del 0,94% a el 1,37%.

L’estratègia per a aquest quinquenni del pla preveu un increment del percentatge d’ocupació i producció basat en el coneixement, amb un augment de 7.000 investigadors i la creació de més del doble de llocs de treball indirectes.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca