Amnistia Internacional insisteix amb la llibertat dels Jordis

La sentència del Tribunal Suprem "vulnera el dret a la llibertat d'expressió i reunió pacífica de tots dos, i argumenta per què han de ser posats en llibertat de manera immediata"

Publicitat

Amnistia Internacional ha tornat a demanar aquest dimecres la llibertat del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez, després que el Tribunal Constitucional (TC) hagi admès a tràmit els recursos d’empara presentats pels condemnats per l’1-O.

En un comunicat, l’entitat ha explicat que, després d’aquesta admissió a tràmit del TC, ha elaborat un informe basat en el dret internacional que assenyala la “vaguetat” del delicte de sedició pel qual van ser condemnats Cuixart i Sànchez.

En l’informe, argumenta que la definició i interpretació del delicte de sedició “resulten contràries al principi de legalitat”, i que la seva aplicació en el cas de Cuixart i Sànchez suposa una restricció desproporcionada dels seus drets a la llibertat d’expressió i reunió pacífica.

Amnistia Internacional considera que la sentència del Tribunal Suprem “vulnera el dret a la llibertat d’expressió i reunió pacífica de tots dos, i argumenta per què han de ser posats en llibertat de manera immediata”.

Així mateix, ha enviat aquest informe a Fiscalia del TC, a la Fiscalia General de l’Estat i a la Sotsdirecció General de Constitucional i Drets Humans de l’Advocacia de l’Estat, a més dels advocats de les defenses i l’acusació particular.

El director d’Amnistia Internacional Espanya, Esteban Beltrán, ha defensat la necessitat de “revistar substancialment la definició del tipus penal de sedició per garantir que no criminalitza indegudament l’exercici de les llibertats d’expressió i reunió pacífica, ni imposa penes desproporcionades a actes de desobediència civil pacífica”, per la qual cosa demana una reforma del Codi Penal revisant el delicte de sedició.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes