Amnistia Internacional insisteix amb la llibertat dels Jordis

La sentència del Tribunal Suprem "vulnera el dret a la llibertat d'expressió i reunió pacífica de tots dos, i argumenta per què han de ser posats en llibertat de manera immediata"

Amnistia Internacional ha tornat a demanar aquest dimecres la llibertat del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez, després que el Tribunal Constitucional (TC) hagi admès a tràmit els recursos d’empara presentats pels condemnats per l’1-O.

Publicitat

En un comunicat, l’entitat ha explicat que, després d’aquesta admissió a tràmit del TC, ha elaborat un informe basat en el dret internacional que assenyala la “vaguetat” del delicte de sedició pel qual van ser condemnats Cuixart i Sànchez.

En l’informe, argumenta que la definició i interpretació del delicte de sedició “resulten contràries al principi de legalitat”, i que la seva aplicació en el cas de Cuixart i Sànchez suposa una restricció desproporcionada dels seus drets a la llibertat d’expressió i reunió pacífica.

Amnistia Internacional considera que la sentència del Tribunal Suprem “vulnera el dret a la llibertat d’expressió i reunió pacífica de tots dos, i argumenta per què han de ser posats en llibertat de manera immediata”.

Així mateix, ha enviat aquest informe a Fiscalia del TC, a la Fiscalia General de l’Estat i a la Sotsdirecció General de Constitucional i Drets Humans de l’Advocacia de l’Estat, a més dels advocats de les defenses i l’acusació particular.

El director d’Amnistia Internacional Espanya, Esteban Beltrán, ha defensat la necessitat de “revistar substancialment la definició del tipus penal de sedició per garantir que no criminalitza indegudament l’exercici de les llibertats d’expressió i reunió pacífica, ni imposa penes desproporcionades a actes de desobediència civil pacífica”, per la qual cosa demana una reforma del Codi Penal revisant el delicte de sedició.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca