Vergés descarta avançar propostes de desconfinament

"Hem de valorar molts altres aspectes respecte a Barcelona"

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha descartat aquest dimarts avançar noves propostes de desconfinament de coronavirus perquè altres regions sanitàries avancin a la fase 1 però ha destacat que “la tendència de la pandèmia és bona”.

Publicitat

“Es veu una baixada claríssima”, ha insistit Vergés en roda de premsa telemàtica després del Consell Executiu, en la qual també han participat la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, i el conseller d’Interior, Miquel Buch.

Vergés ha explicat que estan treballant per planificar el desconfinament i elaborar noves propostes per a altres territoris de Catalunya amb el”criteri de la prudència per no haver de tornar enrere”.

“No volem esperar 15 dies per fer una nova proposta, en tindrem noves en els propers dies. No vull avançar conclusions encara”, ha afegit la consellera.

Sobre les tres regions sanitàries que aquest dilluns han entrat en la fase 1 del pla de desconfinament del Govern central, Vergés ha argumentat que seguir el seu desenvolupament els permetrà veure “què fer com a país”, perquè no pugi la incidència de nous casos ni la transmissibilitat.

Ha explicat que a partir d’ara l’atenció primària té “un paper imprescindible” en el control de la pandèmia en ser l’encarregada de sectorizar la població a través de la detecció de nous casos de coronavirus, els seus contactes i els aïllaments respectius.

Barcelona

En el cas de Barcelona, Vergés ha recordat que han creat una oficina pel desconfinament amb l’Ajuntament de la capital catalana per “prendre les decisions de forma conjunta i fer les propostes quan toc”.

Ha anunciat que es reuniran aquest dimecres i ha subratllat que no només s’ha d’analitzar l’àmbit sanitari sinó que hi ha altres àmbits a tenir en compte per prendre decisions: “Hem de valorar molts altres aspectes respecte a Barcelona”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca