Espanya obligarà els viatgers internacionals a estar 14 dies en quarantena a partir del 15 de maig

L'ordre segueix la mesura que han pres gran part dels països europeus

Publicitat

Els viatgers que arriben a Espanya des de l’estranger s’hauran de posar en quarantena 14 dies, segons assenyala una ordre del Ministeri de Sanitat que ha publicat aquest dimarts el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) que serà efectiva a partir del 15 de maig i que estarà vigent durant l’estat d’alarma.

En aquest sentit, l’ordre segueix la mesura que han pres gran part dels països europeus, tot i que a Espanya ja s’havia aplicat en autoritzacions excepcionals per a repatriacions d’espanyols i residents procedents d’Itàlia. Ara es farà amb qualsevol viatger internacional, tot i que hi haurà excepcions.

Segons el text, “l’evolució de la situació epidemiològica favorable” a Espanya i l’inici de la desescalada requereixen reforçar les mesures de control, “de tal manera que sobre la base del principi de precaució”, es considera necessari dur a terme aquesta quarantena durant 14 dies.

Durant aquest període, els viatgers s’hauran d’estar a casa i tan sols desplaçar-se per adquirir aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat; assistir a centres i serveis sanitaris, o per motius de força major o situació de necessitat; en els quals serà obligatori dur màscara.

Publicitat

Les autoritats sanitàries podran contactar amb els viatgers i fer-ne un seguiment, davant l’aparició de símptomes sospitosos com febre, tos, dificultat respiratòria o malestar general “hauran de contactar per telèfon amb els serveis sanitaris mitjançant els números que han habilitat les comunitats autònomes”.

De totes aquestes mesures, en queden exclosos els treballadors transfronterers, transportistes i les tripulacions, de la mateixa manera que els professionals sanitaris que es desplacen per exercir la seva feina, sempre que no hagin estat en contacte amb persones diagnosticades amb la malaltia.

Les agències de viatge, els ‘turoperadors’ i companyies de transport hauran d’informar d’aquestes mesures quan venguin bitllets amb destinació a Espanya. A més, les companyies aèries hauran de facilitar el formulari de salut pública per localitzar els passatgers, que el viatger haurà de dur quan arribi.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca