El Govern estudia un protocol per a les manifestacions per evitar la propagació

"La gent té dret a manifestar-se, però haurà de ser d'una forma diferent a fins ara"

Publicitat

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha explicat aquest dimarts que el departament treballa en “una proposta que garanteixi que no hi hagi propagacions” de coronavirus en les manifestacions fins que es trobi una vacuna per a la malaltia.

En roda de premsa telemàtica al costat de les conselleres Alba Vergés i Meritxell Budó, Buch ha explicat que tots els departaments han presentat propostes al comitè del pla d’emergències Procicat per al retorn al funcionament de cada àmbit, com biblioteques, centres educatius i empreses.

La seguretat i l’ordre públic recauen en la Conselleria d’Interior, i Buch ha explicat que el seu departament estudia propostes que s’ajustin al pla de desconfinament en matèria de manifestacions i protestes al carrer.

“La gent té dret a manifestar-se, però haurà de ser d’una forma diferent de fins ara”, ha explicat en preguntar-se-li com preveu que siguin convocatòries com la Diada de el 11 de setembre i el 12 d’octubre.

Publicitat

En preguntar-se-li, no ha puntualitzat si la proposta amb què treballen contempla diferents mesures en funció de la fase de desconfinament o de la pandèmia a cada moment, i ha emplaçat a esperar que s’acabi la proposta i es faci pública per conèixer els detalls.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca