Casado proposa allargar els ERTO fins el 31 de desembre

"Passarem al 'No' si hi ha una nova petició de pròrroga de l'estat d'alarma"

El president del PP, Pablo Casado, ha assegurat que el seu grup votarà el contra d’una nova extensió de l’estat d’alarma, després que s’abstingués a la darrera votació. “Passarem al ‘no’ si hi ha una nova petició de pròrroga de l’estat d’alarma”, ha afirmat aquest dimarts en roda de premsa. Casado ha assegurat que l’Estat té instruments més enllà de l’estat d’alarma per fer front a la pandèmia de covid-19 i restringir drets com el de mobilitat. Així, ha proposat emparar-se en la legislació internacional o bé en articles de la Constitució com el 43, que habilita per “organitzar i tutelar la salut pública a través de mesures preventives”, o el 19, que fa referència la llibertat de circulació.

Publicitat

El líder popular també ha plantejat que els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) pel coronavirus “es puguin allargar fins al 31 de desembre” i ha proposat reduir el nombre de ministeris i alts càrrecs del govern espanyol per alliberar fons i no haver de fer una “apujada massiva d’impostos”, que el PP rebutja. De fet, ha advertit que l’executiu del PSOE i Unides Podem “intentarà quadrar els comptes públics en base a una apujada fiscal”.

‘Pacte Cajal’

Casado ha comparegut per videoconferència acompanyat de l’expresidenta del Congrés i exministra de Salut Ana Pastor, l’exministra de Medi Ambient Elvira Rodríguez i del conseller de Justícia, Interior i Víctimes de la Comunitat de Madrid, Enrique López. Ho ha fet per anunciar un pacte d’estat per a la reconstrucció que vol traslladar a la comissió del Congrés que ha de preparar la resposta socioeconòmica al coronavirus i que ha batejat com a ‘Pacte Cajal’, en homenatge al metge Santiago Ramón y Cajal.

El dirigent del PP ha proposat precisament Pastor com a portaveu dels populars a la comissió i ha avançat alguns dels detalls d’aquest ‘Pacte Cajal’, com la centralització de la investigació, l’enfortiment de la indústria de materials de protecció i el finançament de la sanitat. També ha plantejat crear una agència de salut pública amb una unitat específica per seguir pandèmies i un representant de cada comunitat autònoma.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca