Casado proposa allargar els ERTO fins el 31 de desembre

"Passarem al 'No' si hi ha una nova petició de pròrroga de l'estat d'alarma"

Publicitat

El president del PP, Pablo Casado, ha assegurat que el seu grup votarà el contra d’una nova extensió de l’estat d’alarma, després que s’abstingués a la darrera votació. “Passarem al ‘no’ si hi ha una nova petició de pròrroga de l’estat d’alarma”, ha afirmat aquest dimarts en roda de premsa. Casado ha assegurat que l’Estat té instruments més enllà de l’estat d’alarma per fer front a la pandèmia de covid-19 i restringir drets com el de mobilitat. Així, ha proposat emparar-se en la legislació internacional o bé en articles de la Constitució com el 43, que habilita per “organitzar i tutelar la salut pública a través de mesures preventives”, o el 19, que fa referència la llibertat de circulació.

El líder popular també ha plantejat que els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) pel coronavirus “es puguin allargar fins al 31 de desembre” i ha proposat reduir el nombre de ministeris i alts càrrecs del govern espanyol per alliberar fons i no haver de fer una “apujada massiva d’impostos”, que el PP rebutja. De fet, ha advertit que l’executiu del PSOE i Unides Podem “intentarà quadrar els comptes públics en base a una apujada fiscal”.

‘Pacte Cajal’

Casado ha comparegut per videoconferència acompanyat de l’expresidenta del Congrés i exministra de Salut Ana Pastor, l’exministra de Medi Ambient Elvira Rodríguez i del conseller de Justícia, Interior i Víctimes de la Comunitat de Madrid, Enrique López. Ho ha fet per anunciar un pacte d’estat per a la reconstrucció que vol traslladar a la comissió del Congrés que ha de preparar la resposta socioeconòmica al coronavirus i que ha batejat com a ‘Pacte Cajal’, en homenatge al metge Santiago Ramón y Cajal.

Publicitat

El dirigent del PP ha proposat precisament Pastor com a portaveu dels populars a la comissió i ha avançat alguns dels detalls d’aquest ‘Pacte Cajal’, com la centralització de la investigació, l’enfortiment de la indústria de materials de protecció i el finançament de la sanitat. També ha plantejat crear una agència de salut pública amb una unitat específica per seguir pandèmies i un representant de cada comunitat autònoma.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca