La Generalitat prepara una desescalada “asimètrica” del sector cultural

El departament ha informat que 15 museus dels 116 registrats a Catalunya es troben en territoris que passen aquest dilluns a la fase 1 el desconfinament

La Conselleria de Cultura de la Generalitat ha preparat plans de desconfinament perquè una reobertura “asimètrica i progressiva” dels equipaments culturals que pugui proporcionar seguretat als treballadors de la cultura i confiança als públics.

Publicitat

En comunicat aquest dilluns, el departament ha informat que 15 museus dels 116 registrats a Catalunya es troben en territoris que passen aquest dilluns a la fase 1 el desconfinament, per la qual cosa centres culturals com el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (Mnat), ja reobrirà les seves portes el dimarts 19 de maig.

En relació a les biblioteques, ha informat que els lectors podran recuperar els préstecs a la Biblioteca Pública de Tarragona a partir del 25 de maig, mentre que l’activitat dels monuments i jaciments arqueològics es recuperarà quan s’entri a la fase 2.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes