ERC demana a JxCat “consensuar” la data de les eleccions

Vol evitar que les provoqui el Suprem

Publicitat

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha demanat aquest dilluns a JxCat “consensuar” la data de les properes eleccions catalanes per evitar que el Tribunal Suprem (TS) provoqui els comicis amb la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra.

“No podem deixar que l’activitat política la marquin el Tribunal Suprem i la repressió”, ha afirmat en roda de premsa telemàtica, i ha defensat que la millor manera és que els socis del Govern pactin el calendari electoral, encara que respecta que la convocatòria dels comicis és una competència exclusiva del president de la Generalitat.

Vilalta ha afirmat que la prioritat per a ERC és donar resposta a la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus, però ha insistit en la necessitat de “anar parlant entre els socis del Govern per poder planificar els escenaris que vindran” en el futur.

Ha argumentat que aquesta necessitat es deu a la “amenaça” que el Tribunal Suprem marqui el futur polític de Catalunya amb la sentència sobre la inhabilitació de Torra, per la qual cosa creu que el Govern hauria d’anticipar-se i convocar les eleccions abans de la fallada de l’alt tribunal.

Publicitat

“És molt millor que la decisió sobre el futur de Catalunya, més en un moment com l’actual, estigui en mans de la ciutadania i del Govern, que no que estigui en mans del Tribunal Suprem i de tornar a interferir en la nostra sobirania”, ha subratllat.

La dirigent republicana ha rebutjat proposar una data per a aquests comicis i ha sostingut que, encara que la competència de la convocatòria electoral sigui del president del Govern, “seria bé poder consensuar-ho entre les dues formacions” que formen part de l’Executiu català.

Per a ella, és important començar a parlar sobre aquest assumpte i fixar el calendari electoral seguint les recomanacions sanitàries i tenint en compte que el “context el pugui fer recomanable”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca