El 96% dels usuaris del Metro de Barcelona viatja amb la mascareta posada

Instal·la una desena de màquines de 'vending' amb mascaretes en set estacions

Publicitat

El 96% dels usuaris del Metre de Barcelona entren a la xarxa del suburbà amb la mascareta posada, tal com estableix l’ordre del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

En roda de premsa telemàtica la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Rosa Alarcón, ha afirmat aquest dilluns que es tracta d’una dada rellevant” i que evidencia l’esforç col·lectiu.

El consistori, en col·laboració la Creu Roja, ja va repartir la setmana passada 225.000 mascaretes en el transport públic, després que el Govern central decretés l’obligatorietat d’usar-les en aquest tipus de transport.

L’acció, que va comptar amb l’ajuda dels efectius de seguretat de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), va estar acompanyada d’informació sobre la normativa de seguretat en diferents suports, com a cartelleria, megafonia i xarxes socials, entre d’altres.

Publicitat

L’Ajuntament ha assegurat que també es compleixen les distàncies de seguretat entre els usuaris, amb una oferta programada de Metro del 85% en hora punta i del 80% en la resta, i que en els autobusos és del 65% en hora punta i del 57% en la resta.

“Aquesta oferta és més que suficient per a la fase actual, en la qual la demanda se situa encara en nivells del 85%-88% per sota dels normal, i s’anirà incrementant a mesura que progressi el desconfinament”, ha apuntat el consistori.

Màquines ‘vending’

A més, una desena de màquines de vending situades en les estacions Catalunya (L1 i L3), Espanya (bescanviador), La Sagrera (L1, L5 i bescanviador), Sagrada Família (L2), Verdaguer (L5), Diagonal (L5) i Lesseps (L3) ofereixen des d’aquesta setmana mascaretes i gel hidroalcohòlic a preus oficials.

Alarcón ha assenyalat que queda un 4% que no usa mascareta en el Metro, ha cridat la responsabilitat per complir les mesures, i ha afirmat que ara estan en una fase pedagògica i de posar recursos, com són les màquines expenedores, però que en una següent fase es posaran multes, deixant clar que depenent de la “actitud” de l’usuari ja es podrien imposar ara.

Ha explicat que TMB està implantant senyalització horitzontal als enllaços de Metro i estacions de major afluència per ordenar el passatge garantint que es manté la distància, i que al juny s’instal·laran mampares de protecció en 1.140 autobusos per als conductors, no podent-se pagar en el vehicle.

Regulació d’accés

Preguntada per si l’Ajuntament preveu regular l’accés a andanes de Metro, ha dit que fins ara no ha estat necessari perquè no s’han produït “aglomeracions”, ha lloat el comportament exemplar dels ciutadans, i ha dit que si s’arribessin a plantejar aquestes regulacions s’hauria de fer amb molta cura i seguretat.

La regidora ha explicat que durant l’estat d’alarma hi ha hagut un increment de l’ús del transport privat, però que dades com que s’han realitzat durant aquest dilluns 63.000 validacions, un 15% més que la setmana anterior, fan pensar que el transport públic “es comença a veure com un lloc segur”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca