Bargalló preveu reobrir les aules en la fase 2 però no per “fer classes normals”

S'hauran d'adaptar les aules a "la meitat dels alumnes" i els horaris d'entrada i sortida

Publicitat

El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha assegurat que preveuen reobrir les aules al juny als territoris que estiguin en fase 2, però ha concretat que “no serà a cap moment per tornar a fer classes normals”.

En una entrevista aquest dilluns en Ràdio 4 recollida per Europa Press, Bargalló ha explicat que després del període de preinscripció als centres es reobriran les aules per a “qüestions diverses”, i que acolliran alumnes que estan acabant la seva etapa educativa, com els de sisè de Primària, quart d’ESO, segon de Batxillerat i últims cursos de cicles formatius.

“Aquests alumnes els acollirem per fer el traspàs de l’etapa al títol, amb mesures sanitàries i amb grups reduïts”, ha sostingut el conseller, que també ha dit que s’estan plantejant mesures per acollir altres alumnes les famílies dels quals ho necessitin, però ha subratllat que aquesta assistència serà voluntària.

Sobre la preinscripció, que comença aquest dimecres de forma telemàtica i es podrà fer fins al 22 de maig, Bargalló ha avisat que aquesta fórmula no serà així “per últim cop”, ja que considera que és més fàcil i segura.

Publicitat

Per a les famílies que no es puguin preinscriure de forma telemàtica els centres obriran presencialment els quatre últims dies, i Bargalló ha apuntat que no compten amb la dada dels nous alumnes de P3 que no puguin preinscribirse: “No els tenim en el sistema. No sabem quantes famílies de P3 podran fer-ho o no telemàticament”.

Setembre

De cara al curs 2020-2021, el conseller ha explicat que estan treballant escola per escola per analitzar els espais que tenen, ja que preveuen que les aules acullin “la meitat dels alumnes que acollien fins ara”, i també han d’estar preparats per a un altre possible confinament.

Ha afirmat que s’hauran d’adaptar els espais i els horaris d’entrada i sortida als centres per evitar aglomeracions, i ha destacat que la prioritat és que “tots els alumnes estiguin sempre”, sobretot de 0-12 anys, per afavorir la conciliació familiar.

“Més despesa”

Preguntat per l’increment de la despesa per dur a terme aquests canvis, Bargalló ha sostingut que s’ha de respondre “amb més despesa, a partir d’aportacions de la Unió Europea, de l’Estat i la regla de despesa”.

El conseller ha subratllat la necessitat de personalitzar l’educació de cada alumne: “El curriculum pel curriculum ha saltat pels aires, l’important és la personalització de l’alumnes”, i ha afegit que ningú s’ha de posar nerviós perquè el temari no s’hagi pogut acabar aquest curs.

En aquest sentit i sobre la selectivitat, Bargalló ha opinat que “la logística és fàcil canviar-la”, ja que hi ha moltes aules en els instituts, i ha apuntat que per realitzar la prova molts alumnes es movien amb autobús, després del que ha insistit que hi ha aules en els instituts més properes als alumnes.

Mesures en les llars d’infants

Preguntat per les llars d’infants, el conseller ha reconegut que li preocupen les mesures de seguretat d’alumnes i professors i ha explicat que aquest dijous hi haurà una reunió amb la ministra d’Educació, Isabel Celaá, i els consellers de les comunitats autònomes per conèixer un “marc general de mesures”.

Ha destacat que al setembre espera reprendre l’activitat amb unes mesures més efectives en aquests centres, però al juny encara està a l’espera de conèixer aquest marc general, ja que són conscients que les mesures de distanciament “no es poden garantir” en alumnes tan petits.

Quant a les activitats d’oci i temps lliure durant l’estiu, Bargalló ha assegurat que es podran realitzar en la fase 2 i que són “més necessàries que mai”, encara que s’han de fer de manera ordenada, pel que ha ofert les instal·lacions dels instituts, perquè tenen espais, com les dutxes, amb les quals no compten les escoles.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca