Ressorgeixen les protestes a Hong Kong després de setmanes de paràlisis pel coronavirus

Publicitat

Hong Kong ha tornat a convertir-se aquest diumenge en focus de múltiples protestes de l’oposició contra el Govern del territori, després del parèntesi provocat per la pandèmia de coronavirus.

Centenars de persones s’han congregat en una desena de centres comercials per condemnar, una vegada més, la dependència de les autoritats respecte de Xinesa, en una repetició a menor escala de les multitudinàries manifestacions de l’any passat per la independència judicial del territori.

Només una forta presència policial va aconseguir frustrar una marxa per la independència i la dimissió de la cap de l’Executiu, Carrie Lam, convocada per Internet, però es té constància de focus menors de manifestacions en almenys sis districtes.

Els manifestants es van concentrar per cantar consignes, entre elles el ‘himne’ del moviment antigubernamental, Gloria a Hong Kong, en llocs com Harbor City en Tsim Sha Tsui, New Town Plaza en Sha Tin, Estafis Square en Causeway Bay o Cityplaza en Taikoo Shing.

Publicitat

Almenys una dotzena de persones van ser registrades i dues van ser traslladades a vehicles policials, informa el ‘South la Xina Morning Post’.

Els manifestants han acusat el govern de mantenir vigents les lleis de distanciament social per evitar protestes ja que la ciutat no ha registrat nous casos de Covid-19 transmesos localment en les últimes tres setmanes, encara que sí tres contagis importats en les últimes hores.

La tensió es va traslladar el divendres al Parlament, on una desena de diputats de l’oposició van ser expulsats després de protagonitzar una picabaralla enmig de la Cambra durant una votació clau, en un episodi més d’una crisi que sembla ser a punt de reactivar-se.

Les protestes van esclatar per primera vegada al juny passat per una llei d’extradició de sospitosos a la Xina, ara suspesa, que els opositors entenien com una vulneració dels seus drets i un acte de submissió del territori a les excessives, perceben, reclamacions sobiranistes de Pequín. El Govern es va comprometre a respectar la independència judicial del territori quan el va recuperar de mans britàniques el 1997.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes