Barcelona podria entrar en la fase 1 en menys de 15 dies

La consellera assegura que no esperaran dues setmanes per proposar-ho

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que no esperaran 15 dies per proposar que la regió sanitària de Barcelona ciutat passi a la fase 1 de desescalada. “Ho podem mantenir per les dades sanitàries que veiem ara”, ha dit en una entrevista al diari ‘Ara’. Vergés, però, ha remarcat que hi ha “altres dades més enllà de les sanitàries, especialment la mobilitat”, i que s’està treballant amb l’oficina conjunta que s’ha fet amb l’Ajuntament de Barcelona. En paral·lel, la consellera calcula en 43.000 euros de mitjana el cost econòmic d’un pacient de coronavirus a l’UCI. “Són molts diners, als quals s’ha de sumar l’hospitalització convencional, seguiments telefònics, proves, laboratoris, reactius… És molt bèstia”, ha valorat Vergés.

Publicitat

“Realment no ho sabem ni ho sabrem fins que passi tot, perquè s’han de comptar moltes coses. Hem hagut d’augmentar la capacitat, comprar equipament, reforçar l’equip amb professionals que feien altres coses i ara es dediquen al covid”, ha continuat la consellera de Salut, que també ha parlat d’una descongestió progressiva de les UCI a Catalunya. “Estem més o menys a un 50% de les UCI que tenim avui instal·lades, que és superior de les que teníem normalment. Per tant, no ens podem relaxar en aquest sentit, però la tendència és a la baixa des de fa molts dies”, ha reconegut Vergés. “Però disminueix lentament, perquè les persones que malauradament han hagut d’entrar a l’UCI per covid-19 s’hi estan de mitjana uns 20 dies. Per tant, baixa lentament la pressió sanitària, però amb totes les reserves”, ha puntualitzat la titular de Salut.

Obre la porta al desconfinament de comarques concretes

Sobre la possibilitat que comarques concretes –com el Ripollès, el Solsonès o l’Alt Penedès- puguin desconfinar-se en ritmes diferents i al marge de les seves regions sanitàries, Vergés ha obert parcialment la porta. “Això pot acabar passant si ho veiem molt necessari. Trobarem moltes casuístiques. Si veiem que a algun lloc no té sentit fer-lo esperar massa farem la proposta corresponent”, ha assenyalat la consellera de Salut. “Però demano comprensió i paciència. Tot plegat s’està complicant molt. Si la decisió i la manera de treballar fos només nostra, segurament ho hauríem plantejat diferent”, ha avisat Vergés, que ha acceptat ‘pressions’ dels sectors econòmics per accelerar fases de desconfinament.

“Jo crec que la clau és entendre-les. Són pressions molt lògiques. Si resisteixo és perquè totes les decisions tenen una base argumental forta”, ha reflexionat en veu alta la consellera de Salut. “Per això vull donar un missatge de tranquil·litat. Tot anirà arribant, estem treballant perquè tothom pugui recuperar la vida al més aviat possible”, ha conclòs Vergés.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca