L’associacionisme cultural vol recuperar l’activitat si convé “modificant les formes habituals”

Les entitats s'han reunit aquest dijous amb la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga

Publicitat

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha presidit aquest dijous una reunió telemàtica del Consell de l’Associacionisme Cultural en la qual les nombroses i diverses entitats han expressat la voluntat de “recuperar l’activitat complint les mesures per evitar contagis”. Bona part de les activitats de cultura popular comporten contacte físic i concentren quantitats massives de públic, per la qual cosa les seves programacions han estat suspeses. Moltes d’aquestes, es duen a terme a l’aire lliure (correfocs, esbarts dansaires, castells) i és difícil evitar el distanciament físic. Amb tot, les entitats es mostren disposades a modificar “les formes habituals de les seves activitats” per poder recuperar-les “progressivament”.

Els representants de les diferents entitats també s’han interessat per les possibilitats de l’ajornament d’activitats. Així, han demanat indicacions concretes sobre mesures de desinfecció i altres aspectes per dur a terme el desconfinament. Altres problemàtiques expressades són per exemple la dificultat d’accedir a locals tancats, quan es poden iniciar els assajos, com es pot reprendre l’activitat de cant coral i de grups de teatre amateur.

A més, una iniciativa comentada “diverses vegades” en el marc de la trobada amb la consellera ha estat la celebració d’una festa de Sant Joan, perquè “signifiqui d’alguna manera el retorn a l’activitat”. També s’ha expressat preocupació per reprendre els tallers formatius.

Ha participat a la reunió el secretari general del Departament de Cultura, Francesc Vilaró, que ha exposat les accions concretes del Pla de Rescat del Sector Cultural i ha recomanat estar atents a la publicació de noves línies d’ajudes que estan previstes, com també les mesures per a la represa de l’activitat. També hi ha participat la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, Àngels Blasco, i el subdirector, Antoni Herrera.

Publicitat

Per part del món de l’associacionisme, hi ha participat representants de la Federació Catalana d’Entitats Catifaires, la Federació Catalana de Pessebristes, Federació Catalana dels Tres Tombs), Federació d’Ateneus de Catalunya, la Confederació d’Ens de l’Associacionisme Cultural Català i Associació Catalana de Puntaires), la Federació Catalana d’Entitats Corals i l’Agrupament d’Esbarts Dansaires, entre altres.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca