La Xina es mostra favorable a rebre una missió de l’OMS per investigar l’origen del virus

"La Xina ha defensat la feina de l'OMS durant molt de temps i hi ha treballat de manera oberta, responsable i transparent"

La Xina s’ha mostrat favorable aquest dijous a la possibilitat que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) enviï una missió de científics al país per investigar l’origen del coronavirus, que es va detectar per primera vegada a la ciutat de Wuhan.

Publicitat

“La Xina ha defensat la feina de l’OMS durant molt de temps i hi ha treballat de manera oberta, responsable i transparent”, ha indicat la portaveu del Ministeri d’Exteriors xinès, Hua Chunying. “La Xina coincideix que s’ha d’investigar l’origen del virus”, ha afegit.

D’altra banda, Chunying ha criticat les declaracions de l’Administració del president dels Estats Units (EUA), Donald Trump, que aquests dies ha endurit el seu discurs contra la Xina i ha assegurat que la malaltia s’ha originat un laboratori de Wuhan.

Així, ha acusat els EUA de fer “comentaris falsos i poc sincers”, segons ha informat el diari ‘South China Morning Post’. “La Xina s’oposa a nacions que polititzen el problema i pressionen per dur a terme una recerca internacional amb presumpció de culpa”, ha assenyalat.

L’epidemiòloga de l’OMS Maria Van Kerkhove va indicar dimecres que l’organització dependent de les Nacions Unides estudia enviar una altra missió d’experts al gegant asiàtic, i va posar l’accent en l'”origen zoonòtic” de la malaltia.

L’OMS ha defensat diverses vegades que les paraules de Washington són “especulatives” i l’epidemiòleg Anthony Fauci, que coordina la resposta mèdica contra la pandèmia al país nord-americà, ha defensat la teoria de l’OMS que tot indica que l’origen del brot és “natural”.

No obstant això, l’Administració Trump i països com Austràlia insisteixen a obrir una investigació independent sobre l’origen del virus, i el Ministeri d’Exteriors de la Xina ha manifestat que existeixen “molts informes” que suggereixen que hi va haver casos als EUA i França a final del 2019.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca