La SGAE fa una crida a recuperar la categoria de flamenc a la propera edició dels Grammy Llatins

Anima productores, discogràfiques, autors i intèrprets a registrar els seus treballs i optar al guardó

L’edició de 2019 dels premis Grammy Llatins no va incloure la categoria de Millor Àlbum de Música Flamenca per primera vegada, en 20 anys d’història. El motiu és que no s’hi van presentar prou candidatures i en són necessàries un mínim de 25, segons va explicar l’Academia Latina de Artes y Ciencias de la Grabación, l’entitat organitzadora. En aquest context, la SGAE ha fet una crida a recuperar la categoria de flamenc i, per aconseguir-ho, ha animat a productores, discogràfiques, autors i intèrprets a registrar els seus treballs i optar al Millor Àlbum de Música Flamenca. La Fundació SGAE ha establert un servei d’informació i assessorament per als autors que no tinguin companyia discogràfica o que el seu disc hagi estat autoeditat.

Publicitat

Els discos que es poden inscriure són els que hagin sortit o surtin entre l’1 de juny del 2019 i el 31 de maig del 2020. El termini d’inscripció és del 8 al 19 de maig de 2020.

En un comunicat, l’SGAE apunta que no es pot permetre que s’elimini el flamenc: “Aquest gènere, i tot el llegat cultural que atresora al seu voltant: terminologia i llenguatge, pintura, escultura, dansa, literatura, filosofia, antropologia, sociologia, cinema, teatre, disseny, vestuari i complements…. és un dels patrimonis més importants del país, reconegut també per la UNESCO”. Considera que “la incidència internacional del flamenc es remunta al segle XIX i avui gaudeix de fama arreu, convertint-se en un dels gèneres musicals més reconeguts i apreciats fora de l’estat espanyol”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca