La SGAE fa una crida a recuperar la categoria de flamenc a la propera edició dels Grammy Llatins

Anima productores, discogràfiques, autors i intèrprets a registrar els seus treballs i optar al guardó

Publicitat

L’edició de 2019 dels premis Grammy Llatins no va incloure la categoria de Millor Àlbum de Música Flamenca per primera vegada, en 20 anys d’història. El motiu és que no s’hi van presentar prou candidatures i en són necessàries un mínim de 25, segons va explicar l’Academia Latina de Artes y Ciencias de la Grabación, l’entitat organitzadora. En aquest context, la SGAE ha fet una crida a recuperar la categoria de flamenc i, per aconseguir-ho, ha animat a productores, discogràfiques, autors i intèrprets a registrar els seus treballs i optar al Millor Àlbum de Música Flamenca. La Fundació SGAE ha establert un servei d’informació i assessorament per als autors que no tinguin companyia discogràfica o que el seu disc hagi estat autoeditat.

Els discos que es poden inscriure són els que hagin sortit o surtin entre l’1 de juny del 2019 i el 31 de maig del 2020. El termini d’inscripció és del 8 al 19 de maig de 2020.

En un comunicat, l’SGAE apunta que no es pot permetre que s’elimini el flamenc: “Aquest gènere, i tot el llegat cultural que atresora al seu voltant: terminologia i llenguatge, pintura, escultura, dansa, literatura, filosofia, antropologia, sociologia, cinema, teatre, disseny, vestuari i complements…. és un dels patrimonis més importants del país, reconegut també per la UNESCO”. Considera que “la incidència internacional del flamenc es remunta al segle XIX i avui gaudeix de fama arreu, convertint-se en un dels gèneres musicals més reconeguts i apreciats fora de l’estat espanyol”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca