Espanya és el quart estat europeu amb menys confiança en la Unió Europea

Només el 45% dels enquestats són optimistes sobre el seu futur

Publicitat

Espanya és el quart estat europeu amb menys confiança en la Unió Europea en el marc de la crisi per la covid-19, segons una enquesta de la Fundació Europea per a la Millora de les Condicions de Vida i de Treball (Eurofound) que s’ha presentat aquest dijous en la comissió de Treball de l’Eurocambra. Segons l’estudi, basat en enquestes que es van iniciar l’abril, l’estat que més desconfia del paper de la Unió Europea en el marc de la crisi és Grècia, seguit de la República Txeca i França. En canvi, Espanya és el quart estat en què els ciutadans tenen més confiança en el sistema sanitari, només superat per Malta, Dinamarca i Finlàndia.

Els resultats de l’estudi indiquen que el 50% dels enquestats han vist reduïdes les seves hores de feina per la pandèmia. El 5% asseguren haver perdut la feina com a conseqüència de la covid-19, mentre que el 23% diuen haver-la perdut temporalment. A més, el 18% dels treballadors asseguren treballar en el temps lliure per complir els objectius laborals.

Pel que fa a la satisfacció, només el 45% dels enquestats són optimistes sobre el seu futur. Els joves són més optimistes, mentre que a partir dels 50 anys l’optimisme cau. D’altra banda, quatre de cada 10 enquestats són pessimistes pel que fa a la seva situació financera, més de la meitat no tenen prou estalvis per viure més de tres mesos sense ingressos i un de cada cinc enquestats a l’atur tenen por de perdre l’habitatge.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes