El TJUE avisa que desobeir les seves decisions pot “perjudicar la seguretat jurídica”

L'Alt Tribunal defensa que és "l'únic competent" per interpretar en última instància el dret europeu

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha alertat aquest divendres que desobeir les seves decisions pot “perjudicar la seguretat jurídica” a la UE i “comprometre la unitat” de l’ordenament jurídic europeu. Arran de la sentència alemanya sobre el Banc Central Europeu, l’alt tribunal amb seu a Luxemburg ha emès un comunicat on defensa que és “l’únic competent” per interpretar en última instància el dret europeu. “Per garantir una aplicació uniforme del dret el TJUE és l’únic competent per declarar que un acte d’una institució de la UE és contrari al dret europeu”, ha dit. Davant del risc per a la seguretat jurídica, el TJUE ha recordat que “els òrgans jurisdiccionals nacionals estan obligats a garantir el ple efecte del dret de la UE”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes