Desconfinament: La prudència catalana contra la pressa madrilenya

La Generalitat aposta per un ritme més lent i no de manera "tan immediata" com Madrid

La consellera de la Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, ha dubtat aquest dijous del ritme de desconfinament davant el coronavirus a Madrid: “No tots compartim que es pugui passar a fase 1 d’aquesta manera tan immediata, com així ha decidit o així sembla que ho decidirà la Comunitat de Madrid”.

Publicitat

Ho ha dit en una entrevista de TVE recollida per Europa Press, en preguntar-se-li si hi ha un excés de confiança en la comunitat madrilenya i què opina de la dimissió de la directora general de Salut Pública, Yolanda Fuentes, sobre la qual no ha opinat.

Budó ha defensat una “prudència” total per desconfinar a Catalunya i, per tant, ha defensat la proposta del Govern que només passin a fase 1 dilluns tres de les nou regions sanitàries (Alt Pirineu i Aran, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre).

Ho ha justificat per criteris de prudència: constata que les xifres milloren però que cal esperar, perquè encara hi ha molts casos, i només es pot passar a una altra fase on es vegi més clar: “A poc a poc anirem revisant”.

Perjudici econòmic

La consellera ha defensat aquesta prudència fins i tot tenint en compte el perjudici econòmic de no reprendre la normalitat, perquè un rebrot seria encara pitjor per a l’economia.

Ha al·ludit a aquesta situació econòmica en preguntar-se-li perquè Foment del Treball va demanar dimecres saber compaginar la prudència sanitària amb la necessitat d’anar reactivant ja l’economia.

Budó ha afegit que al Govern també li preocupa l’economia i per això ha creat una comissió per abordar com reparar els danys econòmics i rescatar els afectats.

Residències

Quant a la gestió de la Generalitat en els geriàtrics davant la pandèmia, ha començat responent que la majoria de residències no estan gestionades directament per la Generalitat, sinó que són privades i concertades generalment.

“És veritat que hem tingut un problema”, ha dit, però ha al·legat que precisament per això el Govern va traspassar la gestió d’aquests centres a la Conselleria de Salut.

Les escoles

Sobre les escoles, ha explicat que no està decidit quan reobrir les aules, si s’acaba fent aquest curs: “Ho anirem valorant”.

Ha deixat clar que ara és difícil que els col·legis puguin obrir, per la qual cosa estudiaran com acabar el curs; mentrestant, la setmana vinent s’obrirà la preinscripció del curs vinent.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca